Guide for Fishing: primeur op de Visma


28 februari 2018 | Redactie

De Visma verwelkomt dit jaar een nieuwe veelbelovende dienst onder de naam ‘Guide for Fishing’. Guide for Fishing (GFF) wil zich gaan ontwikkelen als contactpunt tussen lokale visgidsen of aanbieders van vistrips, en sportvissers of toeristen. Alle vistrips kunnen voortaan één plek als startpunt krijgen, waarbij ‘vraag en aanbod’ elkaar vinden. Als sportvisser vind je hier de juiste vistrips of visgidsen, en aanbieders profiteren van GFF als bemiddelaar om meer boekingen te ontvangen, promotie te krijgen en geen administratieve rompslomp te hebben. 

 

Startpunt voor vistrips...

 

Guide for Fishing 

De diensten van Guide for Fishing zijn reeds van start gegaan. Visgidsen en andere aanbieders hebben zich al ingeschreven en de komende tijd zal het bestand alleen maar groter worden. Deze gidsen of visbedrijven kunnen zich dus gratis op de site registreren en ontvangen via GFF boekingen. GFF zorgt als ‘Starting point of fishing trips’ voor de ontwikkeling van het systeem, professionele marketing en de betalingen. Deelnemers kunnen zich volledig focussen op het visgedeelte.

 

 

Niet alleen maar roofvistrips...

 

Uit de praktijk

Het idee voor Guide for Fishing komt voort uit eigen ervaringen uit de praktijk van de initiatiefnemers. Voor sportvissers en toeristen is het vaak moeilijk om een vistrip te organiseren, zeker wanneer je niet bekend bent in de regio waar je wilt vissen. Vaak kost het uren tijd om de juiste mensen of visbestemming te vinden. Guide for Fishing werpt zich op als bemiddelaar, waar je via ‘één loket’ snel kunt vinden wat je zoekt en daarbij alle hulp en ervaring krijgt van mensen met verstand van vissen. GFF wil zich niet alleen richten op roofvistrips en roofvisvisgidsen, maar ook voor vliegvissers, karpervissers, forelvijvers, charterboten op zee en specifieke vissoorten of vistechnieken. 


 

Gratis registreren

Voor visgidsen en visbedrijven is het gratis om hun diensten aan te bieden. Een commissie percentage hoeft alleen betaald te worden in het geval van succesvolle boekingen. Je kunt in het GFF systeem je eigen profiel op maat aanmaken, foto’s uploaden en verschillende diensten vermelden. Op het systeem zullen ook de beoordelingen van klanten worden weergegeven in je profiel, wat het aantal boekingen kan stimuleren. 


Neemt werk uit handen

GFF neemt de visgidsen en andere aanbieders werk en tijd uit handen; het bedrijf zorgt voor de advertenties en IT-kosten; verzorgt de ontwikkeling van het systeem, de professionele marketing en de betalingen. De aanbieder kan zich dus volledig focussen op het visgedeelte. Je hoeft alleen je beschikbaarheid actueel te houden, via een kalender functionaliteit, zodat Guide for Fishing de directe boeking en betaling van je diensten mogelijk kan maken.

 

 

Ook aanbieders voor karpervissen...

 

Aanbieders aanmelden

Registratie is zoals gezegd reeds begonnen. Het is goed om er vroeg bij te zijn als aanbieder en de eerste beoordelingen te krijgen. Guide for Fishing start eind maart 2018 met een grootschalige marketingcampagne om de site te promoten bij sportvissers en toeristen, via hengelsportbeurzen, tijdschriften, online advertenties en sociale media. ‘Vroege vogels’ profiteren van deze verhoogde zichtbaarheid. 

 

 

Of kajakvissen...

 

Vakantiebestemmingen 

Bijkomend effect dat verwacht wordt van Guide for Fishing is dat Nederland als sportvisland internationaal beter op de kaart gezet wordt bij toeristen: het bevordert de Nederlandse vismogelijkheden; verstrekt informatie over vergunningen, lokale regels en vissoorten en helpt geschikte visstekken te vinden. Nederland is als sportvisland misschien wel een van de mooiste en meest waterrijke landen. Voor grote bijzondere vissen als snoek, karper, snoekbaars, baars, winde, brasem, barbeel of voorns hoef je echt niet naar het buitenland. Dit betekent echter niet dat Guide for Fishing geen uitbreiding in het buitenland gaat doen, en in de toekomst zoveel mogelijk vakantiebestemmingen wil opnemen, om zo de formule en het netwerk te vergroten.

 

Geïnteresseerd? Kom langs op de Visma of kijk alvast op de website en registreer je als aanbieder!  

 

Je gaat het allemaal meemaken op de Visma, en denk eraan: houd de website of Facebookpagina in de gaten voor nieuws en details over de programmering. Zorg dat je erbij bent en bestel je kaarten op tijd met korting online:  klik hier!
 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.