Afscheidsfeest Ed Stoop tijdens de Visma: #edbedankt


20 maart 2018 | Redactie

Na maar liefst 23 jaar VIS TV te hebben gepresenteerd, gaat Ed Stoop in april met pensioen. Op zaterdag 24 maart neemt dit Hollandse hengelsporticoon op de hengelsportbeurs Visma in Rotterdam Ahoy officieel afscheid van sportvissend Nederland. Wil je Ed nog één keer de hand schudden of met hem of Marco Kraal op de foto, kom dan naar de Visma!

 

Ed Stoop in zijn element, met vis in zijn handen...

 

Ed Stoop

De hengelsportcarrière van Ed Stoop begon bijna 35 jaar geleden. Op 1 juli 1983 ging hij aan de slag bij de Nederlandse Vereniging van Sportvissersfederaties – de NVVS, een van de voorlopers van Sportvisserij Nederland. Als medewerker op de afdeling communicatie voerde hij een breed palet van werkzaamheden uit – zoals redactiewerk voor Hét VISblad, voorlichting op hengelsportbeurzen en talloze media-optredens – maar de meeste bekendheid genoot hij als presentator van VIS TV.

 

 

 

Ed in 1996, voor het eerst voor de camera van VIS TV...

 

Sportvis icoon

In 1996 debuteerde Ed Stoop op televisie als presentator van VIS TV, het eerste Nederlandstalige tv-programma over sportvissen. De eerste jaren presenteerde hij solo, een paar seizoenen later kwam collega Marco Kraal erbij. In al die jaren is VIS TV een begrip geworden, zowel voor sportvissers als voor het niet-vissende deel van de maatschappij Ed Stoop groeide uit tot hét gezicht van de Nederlandse sportvisserij. “Het is uniek dat iemand zo lang op de buis te zien is”, zegt Marco Louwerens, programmadirecteur van RTL 7. “Ed is echt een character en een icoon op de Nederlandse televisie, die cultstatus geniet.”

 

 

Ed (rechts achter) was al van jongs af aan een hartstochtelijk visser...

 

#edbedankt

Komend weekend vindt de 50e editie van de Visma plaats, waar op zaterdag 24 maart officieel afscheid wordt genomen van Ed Stoop. Daarbij zijn naast collega’s, bestuurders en vrienden ook RTL-directeur Marco Louwerens en een speciale mystery guest aanwezig om zijn vertrek luister bij te zetten. Bezoekers van de Visma kunnen dit bijzondere moment ook bijwonen door om 14.00 uur acte de présence te geven op de stand van Sportvisserij Nederland. Mocht je vrijdag 23 maart of zondag 25 maart de Visma bezoeken, dan is Ed ook present om handen te schudden, zijn handtekening te zetten of met je op de foto te gaan. Daarnaast heeft Sportvisserij Nederland de hashtag #edbedankt in het leven geroepen. Doe mee door op Facebook, Instagram of Twitter jouw eigen boodschap of woord van dank aan Ed te posten. Voeg dan #edbedankt bij je bericht en verschijn zo automatisch op het grote livestream-scherm op de Visma.

 

 

Online kaarten bestellen

Je gaat het allemaal meemaken op de Visma, en denk eraan: houd de website of Facebookpagina in de gaten voor nieuws en details over de programmering. Zorg dat je erbij bent en bestel je kaarten op tijd met korting online:  klik hier!

 

 

In 2017 op de Visma op de stand van Sportvisserij Nederland...

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (2)


 

henri de haas

ed heel veel geluk en gezondheid gewenst en ik hoop dat je ,nog vele jaren actief mag zijn met de dingen die je leuk vind om te doen. je bent een topper .gr henri

Daan Verschoor

Beste Ed,

Ik hoop dat je dit bericht ziet. Ik wil je hartelijk bedanken voor al je werk bij Sportvisserij Nederland. Je hebt altijd met veel geduld uitgelegd waar, hoe en wanneer je plezier met sportvissen kan beleven. Ik heb altijd erg genoten van Vis TV. Vissend Nederland zal je missen. Ik hoop dat je nog veel plezier mag beleven aan het vissen nu zonder camera's.
Het gaat je goed.
Een trouwe fan.
Daan