Dave Lewis komt naar de Visma


27 januari 2016 | Peter Dohmen

Tijdens de openingsdag van de komende Visma op vrijdag 4 maart as. zal de bekende Engelse hengelsportauteur Dave Lewis te gast zijn op onze stand.

De ‘Welshman’ Dave Lewis geniet in heel Europa grote bekendheid als een van de meest toonaangevende zoute hengelsportauteurs. Dave heeft diverse (Engelstalige) boeken op zijn naam staan, speelde een hoofdrol in ontelbare films over de zeevisserij in de hele wereld en is sinds 1993 een van de vaste medewerkers van Sea Angling magazine.

 

Semi-professioneel

Zelfs in de UK is het slechts een zeer enkele hengelsportauteur gegeven om zich fulltime bezig te houden met het schrijven van visboeken en artikelen. Ondanks zijn ontelbare visreizen over werkelijk onze gehele aardkloot, had ook Dave al die jaren een vaste baan naast zijn werk als ‘outdoor writer’.
Na enige jaren te hebben gevaren voor de Engelse koopvaardij en een korte periode als bemanningslid aan boord van een van de loodsboten op het Kanaal van Bristol, verliet Dave in 1982 het water om in dienst te treden de  South Wales Fire & Rescue Service. Daar werkte hij 30 jaar, tot hij in juni 2012 met pensioen ging als brandweerman en zich vanaf dat moment full time aan de sportvisserij op zee kon gaan wijden.

 

Dave Lewis komt naar de Visma 2

Dave is al bijna 25 jaar vaste medewerker van het Engelse Sea Angler magazine.

 

Kleine boot

Dave is met name een zeer ervaren bootvisser. Hij vist al decennia met zijn eigen trailerbare kleine visboot, maar ging voor zijn vele reportages ook mee met vrijwel alle charterboten in zowel de UK als Ierland. Daarnaast maakt hij visreizen naar bestemmingen over de gehele wereld, van Noorwegen tot tropische Big Game oorden.

 

Dave Lewis komt naar de Visma 3

Kunstaas geniet vrijwel altijd zijn voorkeur!


Vlieg

Als je Dave vraagt op welke vangsten hij met de meeste trots en voldoening terug kijkt, betreft dat niet altijd de grootste / zwaarste vissen. Zo ving hij op de Kaap Verdische eilanden een blauwe marlijn van 1,120 lb –een heuse Grander dus!- maar zal hij dan eerder de 110-120 lb zware tarpon noemen, die hij met  Capt Bill Basset vanuit Bud n’ Mary’s Marina in de Florida Keys op de vliegenhengel ving, met als Runner up een strijd op het schepst van de snede tussen twee andere op de vlieg gevangen krachtpatsers: een 100 lb zeilvis die hij ving in Costa Rica en een 40 lb GT (giant trevally) die de vlieg pakte voor de kust van Mozambique.

 

Dave Lewis komt naar de Visma 4

Wij verwelkomen je graag op de stand van Hét Hengelsporthuis en op vrijdag 4 maart is Dave Lewis op onze stand aanwezig om je vragen te beantwoorden.

 

Hengelsporthuis

Voor de lezers van Zeehengelsport is Dave Lewis een vertrouwd gezicht. Dave schreef de afgelopen jaren diverse mooie reportages voor ons magazine, zoals vorig jaar im maart nog over Wrakvissen Moderne Stijl. En ronduit spraakmakend was zijn reportage over het vissen met side winders, een kunstaas dat na het verschijnen van het artikel van Dave ineens razendpopulair werd aan de kust van onze Lage Landen.
Vind je het leuk om Dave in levenden lijve te ontmoeten, plan je bezoek aan de komende Visma dan op vrijdag 4 maart as.
Dan kun je Dave treffen op de grote stand van ons Hengelsporthuis, waar we onze diverse specialistische magazines presenteren, waaronder ook Zeehengelsport.

 

Voor meer informatie over Dave Lewis, zie davelewisfishing.com

 

Voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijs en de bereikbaarheid van de komende Visma in Rotterdam, zie:

 

Dave Lewis komt naar de Visma 5


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.