Spring naar de hoofdtekst

Hoe accountants hun klanten 24/7 kunnen bijstaan

Ondernemers gaan snel. 24/7 zaken doen. Dat is voor velen de norm. Want kansen pakken kent geen werktijden. Wat betekent dit voor de accountant. Moet hij ook altijd aan staan?

Vooruitstrevende accountants zijn alert. Zij regelen hun dienstverlening zo slim in dat de kansenruikende ondernemer altijd hen terecht kan. Ook al is de accountant niet fysiek aanwezig. Wil jij zo’n adviseur zijn, dan zijn twee eigenschappen belangrijk: beheersen van soft skills en werken met slimme software. 

Zo krijg je de klantbehoefte scherp

De belangrijkste soft skill: luisteren. Dan leer je klanten écht kennen. Zodra je hebt geluisterd stel je vragen (de tweede belangrijke soft skill). Zo krijg je de behoefte scherp. 

Het juiste advies hoef je niet alleen te verzinnen. De boekhoudsoftware van Visma | Yuki doet het voorbereidende werk. De relevante cijfers gaan automatisch naar Visionplanner. Die vertaalt de cijfers. De vertaalde cijfers samen met jouw soft skills leiden tot het beste advies. Zo kan je klanten 24/7 bijstaan. Benieuwd hoe dit werkt?

Lees snel verder

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.