Spring naar de hoofdtekst

Hoe accountants hun klanten 24/7 kunnen bijstaan

Ondernemers gaan snel. 24/7 zaken doen. Dat is voor velen de norm. Want kansen pakken kent geen werktijden. Wat betekent dit voor de accountant. Moet hij ook altijd aan staan?

Vooruitstrevende accountants zijn alert. Zij regelen hun dienstverlening zo slim in dat de kansenruikende ondernemer altijd hen terecht kan. Ook al is de accountant niet fysiek aanwezig. Wil jij zo’n adviseur zijn, dan zijn twee eigenschappen belangrijk: beheersen van soft skills en werken met slimme software. 

Zo krijg je de klantbehoefte scherp

De belangrijkste soft skill: luisteren. Dan leer je klanten écht kennen. Zodra je hebt geluisterd stel je vragen (de tweede belangrijke soft skill). Zo krijg je de behoefte scherp. 

Het juiste advies hoef je niet alleen te verzinnen. De boekhoudsoftware van Visma | Yuki doet het voorbereidende werk. De relevante cijfers gaan automatisch naar Visionplanner. Die vertaalt de cijfers. De vertaalde cijfers samen met jouw soft skills leiden tot het beste advies. Zo kan je klanten 24/7 bijstaan. Benieuwd hoe dit werkt?

Lees snel verder

Populairst

  • Myrthe: reizen als inspiratiebron voor mijn werk als hr-director

    Myrthe Smalbraak (32) is sinds september 2022 hr-director bij Visma | Raet. Haar taak is om samen met haar team te zorgen dat collega’s zich goed voelen. Daardoor zijn ze in staat om de beste producten te maken en diensten verlenen. Alleen zo kan het 58-jarige bedrijf een leidende rol blijven spelen. Welke rol speelt Myrthe in dit proces en hoe is ze hierin gegroeid?

  • Wietske: thought leader in customer centric thinking

    Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.