Spring naar de hoofdtekst

Hoe Tim het schaap met vijf poten vond bij Visma

Tim Bruyn dacht tijdens het eerste jaar van bachelor technische wiskunde: ik moet ook werken aan mijn sociale vaardigheden. Hij sloot zich aan bij corps en kreeg training in een boeddhistisch klooster in Thailand tijdens een wereldreis. Nu, zeven jaar later, is Tim nog steeds gegrepen door de boeddhistische filosofie die ook tot uiting komt tijdens zijn werk bij Visma.

Tim vindt alles interessant, wat keuzes maken erg complex maakt. Als het om werk gaat zoekt hij een baan waar hij al zijn interesses kan combineren: wiskunde, filosofie, informatica en wetenschapscommunicatie. Voor de laatst genoemde twee richtingen maakt Tim dit jaar een geïntegreerde afstudeerscriptie om in de herfst van 2022 zijn masters aan de TU Delft af te ronden.

Zoek je ook naar het schaap met vijf poten als het gaat om je werkgever?

“Dat is ook de reden dat ik bij Visma terecht ben gekomen. Ik hou heel erg van nieuwe dingen doen, maar wel in een vaste vertrouwde omgeving. Een traineeship leek me wel wat omdat je via verschillende projecten kunt ontdekken wat je leuk vindt.” 

Tijdens de Delftse Bedrijvendagen heeft Tim met alle deelnemende bedrijven een koffiegesprek gehad. “Ik kwam in gesprek met Lilja, management trainee bij Visma. Met haar had ik een fijn persoonlijk gesprek. Heel anders dan de gesprekken met overige bedrijven die soms geforceerd verliepen. In de week dat de inschrijving sloot, stuurde Lilja een berichtje via LinkedIn dat ze het leuk zou vinden als ik solliciteerde.”

API-strategie

Tim schreef direct een brief, had een positief sollicitatiegesprek en startte september 2021 zijn eerste project als management trainee. “Ik heb een voorverkenning voor een API-strategie voor Yuki gedaan. Yuki heeft operationele koppelingen naar verschillende pakketten die gaan via SOAP-technologie. Die werken heel goed maar het is niet duidelijk wie de data gebruikt. Bovendien bouwt een partner alle koppelingen en heeft dus ook alle kennis in huis. Tijdens mijn project werd duidelijk dat de partner een volledige Yuki appstore van koppelingen met andere software heeft opgebouwd. Daardoor geeft Yuki een hoop waarde weg. Ik heb in kaart gebracht wat er moet gebeuren om moderne API’s te ontwikkelen. Mijn conclusie: the house is not on fire but the walls are showing cracks. Mijn voorverkenning gaat Yuki gebruiken als basis voor een nieuwe API-strategie.”

Het beheren van technische projecten was een van de dingen die ik leuk vond aan dit traineeship.

Tim’s tweede project was bij Resolve. Dat is de afdeling die door middel van optimalisatie complexe problemen van andere Visma-applicaties oplost. “Daar ging ik daadwerkelijk programmeren. Het beheren van technische projecten was een van de dingen die ik leuk vond aan dit traineeship.”

Anders gewoon normaal

In zijn derde project, dat net is begonnen, brengt Tim de customer journey van spend management software de Spend Cloud in kaart bij Visma | ProActive. Tegelijkertijd is hij een project gestart dat draait om diversiteit en inclusie. Dit onderwerp ligt hem nauw aan het hart. Hij kreeg op zijn twaalfde de diagnose hoogbegaafdheid, Asperger en ADHD en tijdens zijn studie worstelde hij met depressies. Om zijn ervaringen met lotgenoten te delen en invloed uit te oefenen op het beleid van de TU Delft, richtte Tim Student Onbeperkt op, een platform voor en door studenten met een functiebeperking. “Als je allemaal ‘anders’ bent, dan is ‘anders’ gewoon ‘normaal’. Dat brengt een waanzinnige energie.” 

Tim’s uitdaging is om bij Visma een dergelijk initiatief op te zetten. Zijn ideaalplaatje: dat het management van Vismabedrijven met de eigen werknemers het gesprek aangaat. “Dat we samen een cultuur creëren waarin alle werknemers zich vrij voelen om open te zijn over de dingen die voor hen spelen en weten dat ze gehoord zullen worden.’  Ik snap heel goed dat dit niet van stel op sprong kan, maar we kunnen wel een toolkit ontwikkelen als begeleiding bij dit soort gesprekken. Daar houd ik me de komende tijd mee bezig.”

Welke richting wil je op met je carrière?

“Ik heb nog geen concrete plannen, wel criteria aan de hand waarvan ik opties kan evalueren. Bij Visma denk ik wel dat ik mijn werkgeluk kan vinden want er zijn een hoop mogelijkheden. Zo vind ik het gaaf dat ik in verschillende landen mag werken, maar uiteindelijk wil ik weer in Nederland zijn vanwege mijn sociale contacten. Ik vind het leuk om verschillende dingen te doen maar wel vanuit een vaste uitvalsbasis. Dat kan bij Visma.”

Ook op zoek naar een werkgever waar je de ruimte krijgt om je eigen carrière vorm te geven? Ontdek je mogelijkheden bij Visma

Bekijk de vacatures bij Visma

Populairst

  • Myrthe: reizen als inspiratiebron voor mijn werk als hr-director

    Myrthe Smalbraak (32) is sinds september 2022 hr-director bij Visma | Raet. Haar taak is om samen met haar team te zorgen dat collega’s zich goed voelen. Daardoor zijn ze in staat om de beste producten te maken en diensten verlenen. Alleen zo kan het 58-jarige bedrijf een leidende rol blijven spelen. Welke rol speelt Myrthe in dit proces en hoe is ze hierin gegroeid?

  • Wietske: thought leader in customer centric thinking

    Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.