Spring naar de hoofdtekst

Jeroen vond in jeugdvriend Casper dé drijvende kracht achter de Yuki uitjes

Een vriend(in) of kennis voorstellen als collega. Dat kan best werken, dacht Jeroen Heremans, developer bij Visma | yuki, in 2017. Hij introduceerde zijn goede vriend Casper de Decker als customer supportspecialist omdat hij vond dat hij perfect zou passen in de bedrijfscultuur van Yuki. En dat bleek een schot in de roos.

Jeroen werkt sinds 2016 bij Visma | yuki als supportmedewerker, de eerste bij Yuki België. Na vier maanden werd hij functioneel analist en sinds 1 januari 2020 is Jeroen developer. Zijn taak is de Belgische wet- en regelgeving in het slimme boekhoudplatform te integreren en deze actueel te houden. Hij ontwikkelt in .Net, een software framework waar de backend van het Yuki platform op wordt gebouwd. “De development stack van Yuki is innovatief, we kijken steeds naar de toekomst. Zo zijn we nu bezig om de software nog slimmer te maken door gebruik te maken van AI. Daardoor gaat de correcte factuurverwerking nog sneller en verhogen we de automatisering bij onze klanten.

Waarom heb je Casper geïntroduceerd bij Yuki?

Jeroen: “Casper was net afgestudeerd en zocht werk. Ik dacht dat hij perfect bij ons zou passen als customer support specialist. Casper is erg leergierig en ik was ervan overtuigd dat hij past bij de bedrijfscultuur waar naast hard werken teambuildingactiviteiten heel belangrijk zijn. Dat bleek juist: Casper is de drijvende kracht achter de organisatie van de uitjes van Yuki.”

Als je een groot gedeelte van je leven besteedt aan je job, dan wil je werken met hele fijne mensen

Casper: “Ik zocht een werkgever waar een fijne bedrijfscultuur heel belangrijk is. Als je een groot gedeelte van je leven besteedt aan je job, dan wil je werken met hele fijne mensen. Jeroen sprak altijd vol lof over Yuki en ik was telkens weer enorm jaloers toen hij vertelde over de teambuildinguitjes. Ik zei direct ‘ja’ toen Jeroen me voorstelde om als customer support specialist aan de slag te gaan. Inmiddels werk ik sinds 2017 bij Visma | yuki en richt me vooral op het helpen en trainen van ondernemers in de software.”

Werken jullie samen?

Jeroen: “Niet direct, maar als ik bugs in de software of feature requests vanuit Support evalueer, dan komen we af en toe met elkaar in aanraking. En soms heeft Casper namens een klant een technische vraag. Maar wel spelen we al sinds ons twaalfde in een bandje dus we zijn goed op elkaar ingespeeld.”

Spelen jullie ook bij Yuki in een band?

Casper (lachend): “We hebben wel eens op een Yuki-feestje opgetreden.” 

Hebben jullie nog tips voor het werven van toppers uit je netwerk?

Jeroen: “Belangrijk is om te kijken of de persoon binnen de groep gaat passen en of de persoon die je aanbrengt de waarden van het bedrijf draagt. De sfeer heeft een grote impact op het resultaat. Dat hebben we bij Casper gezien. Hij werkt super hard en is zeer gedreven om het boekhouden onder de knie te krijgen. Dat komt ook omdat hij zich zo goed voelt in het team.”

Casper: “Als een kennis of vriend je vraagt voor een baan, dan kan je ervan uit gaan dat die bij je past omdat daar goed over is nagedacht. Ik ken Jeroen als sinds mijn vijfde, nu al 24 jaar. Dus word je gevraagd door iemand die je goed kent, kan dat tot mooie resultaten leiden.”

Wil jij net als Jeroen en Casper werken met fijne mensen? Bij Visma kan het!

Ontdek Visma als werkgever

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.