Spring naar de hoofdtekst

Karin: collega’s op nummer 1

Karin Kuster is sinds 1 januari 2023 managing director bij Visma | Advitrae. Ze komt van Visma | Idella waar ze van mei tot december 2022 een aantal afdelingen heeft gestructureerd. En, wist je dat Karin aanvankelijk bij Visionplanner in gesprek ging; niet perse om de vacature, maar vooral omdat het bedrijf haar aansprak?

Karin werkt ruim vijfentwintig jaar in de softwarebranche. Voor Visma leidde ze bijna vijf jaar de afdeling productmanagement en professional & customer services van de Iddink Groep. Dat is de ontwikkelaar van schoolinformatiesystemen Magister en Eduarte. Iddink is in september 2019 overgenomen door Sanoma. “Het was leuk en leerzaam een kijkje te nemen in de uitgeverij keuken”, vertelt Karin. “Een uitgeverij en een softwarebedrijf zijn twee werelden met een compleet andere cultuur. Ik wilde graag weer terug naar een bedrijf waar bedrijfssoftware ontwikkelen centraal staat, want daar voel ik me thuis.”

Ik wilde graag weer terug naar een bedrijf waar bedrijfssoftware ontwikkelen centraal staat, want daar voel ik me thuis

Karin Kuster

Karin werd gewezen op een vacature als head of products bij Visionplanner. Die functie leek wel wat te operationeel maar ze ging toch op gesprek. Visionplanner was in haar ogen wel een mooi bedrijf. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat de functie en Karin niet helemaal matchten, maar dat er wel een klik was qua persoon. Visionplanner-directeur Joris Joppe schakelde vervolgens het Visma-netwerk in voor een passende positie. Die was er. Karin ging op interim basis aan de slag bij Visma | Idella om twee afdelingen te structureren. Ondertussen sprak Karin met John Reynders, area director Benelux, over een mogelijke vaste positie. Die bleek er te zijn. Peter Verdaasdonk, oprichter van Visma | Advitrae, had aangegeven terug te treden als managing director. “Tijdens een etentje met Peter raakte ik enorm enthousiast over het bedrijf”, zegt Karin. “Ik heb vijf jaar in de onderwijswereld rondgelopen en spreek de taal. Ook kende ik de Visma-organisatie al aardig dus dat zorgde voor een soepele start binnen Visma | Advitrae.”

Collega’s op 1

Als managing director bij Visma | Advitrae zet ze de visie – collega’s op 1 – van oprichter Peter voort. Waarom deze bewezen visie veranderen? De klant- en medewerkerstevredenheid zijn hoog. Ruim 1 miljoen studenten en docenten ontvangen hun planning via de software van Advitrae. Het marktaandeel in het mbo is 90% en in het hbo 60%. Ook internationaal timmert het bedrijf aan de weg samen met Deens Visma-zusje timemsystem. Om collega’s op nummer 1 te blijven houden; in woorden én daden, is de organisatie anders ingericht. Naast bestaande activiteiten voor collega’s start vanaf april de Advitrae Academy met het interne ontwikkelingsprogramma Verbeter Onderwijs Samen. Begin bij jezelf. Ook zoeken Karin en haar team naar oplossingen voor de onderwijslogistiek van de toekomst met behulp van nieuwe technologie. Uitdaging genoeg dus. 

No guts, no glory

De stap om op een niet-100%-passende functie te reageren, zou ze vroeger nooit hebben gemaakt. Maar ze vond het bedrijf interessant en is het gesprek aan gegaan. “Als je dan ziet hoe het balletje is gaan rollen, vind ik dat super leuk”, zegt Karin. “Ik had de instelling: no guts, no glory want ik zat niet op mijn plek bij een uitgeverij. Deze aanpak kan ik iedereen aanraden. Maak eens de sprong naar voren zonder dat je de uitkomst van tevoren weet. Een glazen plafond? Dat ben ik nog nooit tegengekomen.”

Ben jij naar aanleiding van dit verhaal benieuwd of werken bij de Visma-familie iets voor jou is? Op onze werken-bij pagina lees je meer over jouw kansen zie je een overzicht van de vacatures bij vele Visma-bedrijven

Ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Visma

Populairst

  • Myrthe: reizen als inspiratiebron voor mijn werk als hr-director

    Myrthe Smalbraak (32) is sinds september 2022 hr-director bij Visma | Raet. Haar taak is om samen met haar team te zorgen dat collega’s zich goed voelen. Daardoor zijn ze in staat om de beste producten te maken en diensten verlenen. Alleen zo kan het 58-jarige bedrijf een leidende rol blijven spelen. Welke rol speelt Myrthe in dit proces en hoe is ze hierin gegroeid?

  • Wietske: thought leader in customer centric thinking

    Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.