Spring naar de hoofdtekst

Software veilig houden. Zo pakt PinkWeb dat aan

Cyber security is voor softwareontwikkelaars één van de belangrijkste speerpunten. Zeker wanneer gevoelige informatie wordt verwerkt. Dat geldt ook voor Visma | PinkWeb, die informatiebeveiliging zeer serieus neemt.

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. Heeft je accountants- of administratiekantoor er nog nooit mee te maken gehad, dan is dat vooral een kwestie van geluk. Een phishing mail, om maar iets te noemen, is een serieuze, weldoordachte poging tot een misdrijf. Er zitten criminelen achter. Die deinzen niet alleen nergens voor terug, maar bedienen zich ook van steeds complexere technieken om gerichte aanvallen uit te voeren.

Investeren in security

Visma stelt alles in het werk om haar klanten – en zichzelf – te beschermen tegen cybercriminaliteit. Daarom investeren we veel in security om de gegevens en systemen van onze klanten goed beveiligd te krijgen en behouden. Technical director Gerbald van Ommeren vertelt hoe hij en zijn team de informatiebeveiliging van PinkWeb, onderdeel van de Visma Connected Experience voor accountants, op hoog niveau houden.

“Heel belangrijk is dat onze broncode bij iedere wijziging die we doen wordt gescand op beveiligings-issues. Dit gebeurt met een geautomatiseerde tool van Visma. Waar de PEN-test van buiten naar de applicatie kijkt, scant deze tool de applicatie van binnen. Hij ziet als het ware het skelet, hoe je iets hebt geprogrammeerd.”

Lees het complete interview op de blog van PinkWeb

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.