Spring naar de hoofdtekst

Software veilig houden. Zo pakt PinkWeb dat aan

Cyber security is voor softwareontwikkelaars één van de belangrijkste speerpunten. Zeker wanneer gevoelige informatie wordt verwerkt. Dat geldt ook voor Visma | PinkWeb, die informatiebeveiliging zeer serieus neemt.

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. Heeft je accountants- of administratiekantoor er nog nooit mee te maken gehad, dan is dat vooral een kwestie van geluk. Een phishing mail, om maar iets te noemen, is een serieuze, weldoordachte poging tot een misdrijf. Er zitten criminelen achter. Die deinzen niet alleen nergens voor terug, maar bedienen zich ook van steeds complexere technieken om gerichte aanvallen uit te voeren.

Investeren in security

Visma stelt alles in het werk om haar klanten – en zichzelf – te beschermen tegen cybercriminaliteit. Daarom investeren we veel in security om de gegevens en systemen van onze klanten goed beveiligd te krijgen en behouden. Technical director Gerbald van Ommeren vertelt hoe hij en zijn team de informatiebeveiliging van PinkWeb, onderdeel van de Visma Connected Experience voor accountants, op hoog niveau houden.

“Heel belangrijk is dat onze broncode bij iedere wijziging die we doen wordt gescand op beveiligings-issues. Dit gebeurt met een geautomatiseerde tool van Visma. Waar de PEN-test van buiten naar de applicatie kijkt, scant deze tool de applicatie van binnen. Hij ziet als het ware het skelet, hoe je iets hebt geprogrammeerd.”

Lees het complete interview op de blog van PinkWeb

Populairst

  • Myrthe: reizen als inspiratiebron voor mijn werk als hr-director

    Myrthe Smalbraak (32) is sinds september 2022 hr-director bij Visma | Raet. Haar taak is om samen met haar team te zorgen dat collega’s zich goed voelen. Daardoor zijn ze in staat om de beste producten te maken en diensten verlenen. Alleen zo kan het 58-jarige bedrijf een leidende rol blijven spelen. Welke rol speelt Myrthe in dit proces en hoe is ze hierin gegroeid?

  • Wietske: thought leader in customer centric thinking

    Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.