Spring naar de hoofdtekst

Toekomstgerichte accountants bieden smart accounting

Ondernemers willen overal toegang hebben tot hun administratie. Via hun smartphone want dat is tegenwoordig een alleskunner. Niet meer afhankelijk zijn van een laptop, heeft als voordeel dat je sneller kan inspelen op kansen. Bied je als accountantskantoor smart accounting, dan ben je aantrekkelijk voor ondernemers die veel onderweg zijn. Maar wat is smart accounting eigenlijk?

In het kort komt het erop neer dat ondernemers met smart accounting toegang hebben tot alle essentiële tools die nodig zijn onderweg om hun bedrijf te runnen. Denk aan kilometerregistratie, urenregistratie, agenda, routeplanning en GPS, bankieren, webshops en messaging apps.

Betrouwbare inzichten

Smart accounting staat nog in de kinderschoenen maar de ontwikkeling gaat snel, zo staat in het ebook Accountancy Trends 2022. Door de data van al die apps slim te koppelen, combineren en analyseren zijn straks realtime, betrouwbare inzichten mogelijk voor accountantskantoren. Denk aan kilometeradministratie, reiskosten of de declarabiliteit per klant. Slimme zelflerende software doet vervolgens voorspellingen op basis van al die data. De mogelijkheden zijn in theorie onbegrensd.

Ondernemers kunnen bonnetjes en facturen on the go fotograferen en uploaden online verwerkingsomgeving. Daar komen ze in de juiste workflow terecht voor verwerking. Zijn er vragen, dan beantwoord je die snel via de app, waardoor de administratie sneller bij is.

Een tip: zorg dat klanten over smartphones beschikken met camera’s van voldoende kwaliteit en dat ze de basisvaardigheden van inscannen per telefoon kennen

Paul van Gelderen, 4Figures

“Wij merken dat het gebruik van de smart accounting groeit in populariteit”, zegt Paul van Gelderen van 4Figures. “De Visma | yuki app wordt niet alleen gebruikt voor direct scannen en uploaden van facturen, maar ook voor communicatie met ons kantoor en het opzoeken van administratieve gegevens. Een tip: zorg dat klanten over smartphones beschikken met camera’s van voldoende kwaliteit en dat ze de basisvaardigheden van inscannen per telefoon kennen. Dat heeft veel invloed op het succespercentage bij scannen en automatisch herkennen.”

Smart accounting draait dus om het slim combineren en analyseren van data. De Visma Connected Experience voor accountants biedt hiervoor een goede basis. Dat is een compleet ecosysteem van best-of-breed oplossingen die onderling geïntegreerd zijn.

Meer weten over trends in de accountancy en de kansen voor jouw kantoor?

Download het e-book Accountancy trends in 2022

Populairst

  • Zo maakt een password manager je leven makkelijker

    Gebruik je een paar wachtwoorden in verschillende combinaties? Misschien met ‘123’ aan het eind? Zo ja, stop daarmee en laat een password manager je wachtwoorden onthouden. Zo verbeter je de digitale veiligheid enorm en belangrijker nog: je leven wordt makkelijker.

  • Wil jij de kracht van ‘connected’ zijn ervaren?

    Met de Connected Experience voor accountants werken innovatieve Visma-bedrijven samen aan een compleet toekomstbestendig ecosysteem voor de accountancysector. Samen organiseren zij op 29 september de eerste editie van het Visma Connected Experience event voor accountants in De Kromhouthal in Amsterdam. Tijdens dit event staat centraal hoe connectiviteit van de softwarebedrijven voor de accountant vooruitgang creëert.