Spring naar de hoofdtekst

Visma hoogste binnenkomer ooit in Computable Career Guide

Visma is op plaats 14 binnengekomen in de Computable Career Guide, de hoogste binnenkomer ooit in de lijst van de vijftig aantrekkelijkste ICT-werkgevers van Nederland. De ranking wordt samengesteld aan de hand van een vragenlijst onder werknemers bij ICT-bedrijven. Wat is een mogelijke verklaring hiervoor? Die lees je in dit blog

Visma is een netwerk van 200+ bedrijven in 20 landen en het resultaat van vele fusies en overnames. In Nederland telt Visma circa 40 bedrijven en dat aantal groeit nog steeds. Al die bedrijven hebben een grote autonomie in hun bedrijfsvoering, hun cultuur en werkwijze. Maar ze krijgen ondersteuning op bedrijfskritische thema’s als technologie, security, pricing en HR. Als het gaat om goed werkgeverschap heeft Visma een grote ambitie namelijk de meest inspirerende plek om te werken zijn. Dit gaat niet vanzelf als je kijkt naar hoe Visma georganiseerd is.  

Wil je hierin de juiste beslissingen nemen, dan is veel data nodig. Om die reden krijgen medewerkers maandelijks een enquête over hoe ze het werken bij Visma ervaren en waarderen. De uitkomsten worden niet alleen gebruikt op individueel en in teamverband en bedrijfsniveau, maar het is ook mogelijk om doorsnedes te maken op leeftijdsgroepen, geografie, sectoren. “Die gegevens zijn voor mij een enorme verrijking juist ook tijdens het hybride werken”, zegt Linda Emmery, HR director bij Visma Benelux. “Mijn HR-antennes die aan staan als ik over de werkvloer loop, vul ik aan met de uitkomsten van de employee engagement enquetes. Die geven me enorme inzichten over alle lagen van de organisatie heen. Dat maakt het maken van de juiste beslissingen makkelijker.”

Data zijn belangrijk maar uiteindelijk gaat het om het enthousiasmeren van mensen. Visma organiseert veel activiteiten waar medewerkers zich kunnen doorontwikkelen. Die bestaan uit van nieuwe vaardigheden leren via e-learning of klassikale trainingen. Maar ook is het mogelijk om binnen de Visma Groep carrière te maken. Als je iets heel anders wil doen, krijg je ondersteuning. Of heb je internationale ambities, ook dan biedt Visma vele mogelijkheden. Er zijn trajecten voor trainees; management trainees en tech talents waarin talenten op diverse projecten het verschil kunnen maken. Wist je dat veel leden van het topmanagement bij Visma zijn begonnen als trainee? 

Hoewel Visma nu voor het eerst in de Computable Career Guide terecht komt, is Linda niet helemaal verbaasd. “Het is geweldig om te zien dat medewerkers erkennen dat ze hun eigen carrière kunnen vormgeven. We zijn dan ook erg blij en trots dat we de hoogste binnenkomer ooit zijn.”

Meer weten over het belang van employer branding volgens Visma? Luister dan nu onze podcast:

Populairst

  • Myrthe: reizen als inspiratiebron voor mijn werk als hr-director

    Myrthe Smalbraak (32) is sinds september 2022 hr-director bij Visma | Raet. Haar taak is om samen met haar team te zorgen dat collega’s zich goed voelen. Daardoor zijn ze in staat om de beste producten te maken en diensten verlenen. Alleen zo kan het 58-jarige bedrijf een leidende rol blijven spelen. Welke rol speelt Myrthe in dit proces en hoe is ze hierin gegroeid?

  • Wietske: thought leader in customer centric thinking

    Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.