Spring naar de hoofdtekst

Visma hoogste binnenkomer ooit in Computable Career Guide

Visma is op plaats 14 binnengekomen in de Computable Career Guide, de hoogste binnenkomer ooit in de lijst van de vijftig aantrekkelijkste ICT-werkgevers van Nederland. De ranking wordt samengesteld aan de hand van een vragenlijst onder werknemers bij ICT-bedrijven. Wat is een mogelijke verklaring hiervoor? Die lees je in dit blog

Visma is een netwerk van 200+ bedrijven in 20 landen en het resultaat van vele fusies en overnames. In Nederland telt Visma circa 40 bedrijven en dat aantal groeit nog steeds. Al die bedrijven hebben een grote autonomie in hun bedrijfsvoering, hun cultuur en werkwijze. Maar ze krijgen ondersteuning op bedrijfskritische thema’s als technologie, security, pricing en HR. Als het gaat om goed werkgeverschap heeft Visma een grote ambitie namelijk de meest inspirerende plek om te werken zijn. Dit gaat niet vanzelf als je kijkt naar hoe Visma georganiseerd is.  

Wil je hierin de juiste beslissingen nemen, dan is veel data nodig. Om die reden krijgen medewerkers maandelijks een enquête over hoe ze het werken bij Visma ervaren en waarderen. De uitkomsten worden niet alleen gebruikt op individueel en in teamverband en bedrijfsniveau, maar het is ook mogelijk om doorsnedes te maken op leeftijdsgroepen, geografie, sectoren. “Die gegevens zijn voor mij een enorme verrijking juist ook tijdens het hybride werken”, zegt Linda Emmery, HR director bij Visma Benelux. “Mijn HR-antennes die aan staan als ik over de werkvloer loop, vul ik aan met de uitkomsten van de employee engagement enquetes. Die geven me enorme inzichten over alle lagen van de organisatie heen. Dat maakt het maken van de juiste beslissingen makkelijker.”

Data zijn belangrijk maar uiteindelijk gaat het om het enthousiasmeren van mensen. Visma organiseert veel activiteiten waar medewerkers zich kunnen doorontwikkelen. Die bestaan uit van nieuwe vaardigheden leren via e-learning of klassikale trainingen. Maar ook is het mogelijk om binnen de Visma Groep carrière te maken. Als je iets heel anders wil doen, krijg je ondersteuning. Of heb je internationale ambities, ook dan biedt Visma vele mogelijkheden. Er zijn trajecten voor trainees; management trainees en tech talents waarin talenten op diverse projecten het verschil kunnen maken. Wist je dat veel leden van het topmanagement bij Visma zijn begonnen als trainee? 

Hoewel Visma nu voor het eerst in de Computable Career Guide terecht komt, is Linda niet helemaal verbaasd. “Het is geweldig om te zien dat medewerkers erkennen dat ze hun eigen carrière kunnen vormgeven. We zijn dan ook erg blij en trots dat we de hoogste binnenkomer ooit zijn.”

Meer weten over het belang van employer branding volgens Visma? Luister dan nu onze podcast:

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.