Spring naar de hoofdtekst

Visma hoogste binnenkomer ooit in Computable Career Guide

Visma is op plaats 14 binnengekomen in de Computable Career Guide, de hoogste binnenkomer ooit in de lijst van de vijftig aantrekkelijkste ICT-werkgevers van Nederland. De ranking wordt samengesteld aan de hand van een vragenlijst onder werknemers bij ICT-bedrijven. Wat is een mogelijke verklaring hiervoor? Die lees je in dit blog

Visma is een netwerk van 200+ bedrijven in 20 landen en het resultaat van vele fusies en overnames. In Nederland telt Visma circa 40 bedrijven en dat aantal groeit nog steeds. Al die bedrijven hebben een grote autonomie in hun bedrijfsvoering, hun cultuur en werkwijze. Maar ze krijgen ondersteuning op bedrijfskritische thema’s als technologie, security, pricing en HR. Als het gaat om goed werkgeverschap heeft Visma een grote ambitie namelijk de meest inspirerende plek om te werken zijn. Dit gaat niet vanzelf als je kijkt naar hoe Visma georganiseerd is.  

Wil je hierin de juiste beslissingen nemen, dan is veel data nodig. Om die reden krijgen medewerkers maandelijks een enquête over hoe ze het werken bij Visma ervaren en waarderen. De uitkomsten worden niet alleen gebruikt op individueel en in teamverband en bedrijfsniveau, maar het is ook mogelijk om doorsnedes te maken op leeftijdsgroepen, geografie, sectoren. “Die gegevens zijn voor mij een enorme verrijking juist ook tijdens het hybride werken”, zegt Linda Emmery, HR director bij Visma Benelux. “Mijn HR-antennes die aan staan als ik over de werkvloer loop, vul ik aan met de uitkomsten van de employee engagement enquetes. Die geven me enorme inzichten over alle lagen van de organisatie heen. Dat maakt het maken van de juiste beslissingen makkelijker.”

Data zijn belangrijk maar uiteindelijk gaat het om het enthousiasmeren van mensen. Visma organiseert veel activiteiten waar medewerkers zich kunnen doorontwikkelen. Die bestaan uit van nieuwe vaardigheden leren via e-learning of klassikale trainingen. Maar ook is het mogelijk om binnen de Visma Groep carrière te maken. Als je iets heel anders wil doen, krijg je ondersteuning. Of heb je internationale ambities, ook dan biedt Visma vele mogelijkheden. Er zijn trajecten voor trainees; management trainees en tech talents waarin talenten op diverse projecten het verschil kunnen maken. Wist je dat veel leden van het topmanagement bij Visma zijn begonnen als trainee? 

Hoewel Visma nu voor het eerst in de Computable Career Guide terecht komt, is Linda niet helemaal verbaasd. “Het is geweldig om te zien dat medewerkers erkennen dat ze hun eigen carrière kunnen vormgeven. We zijn dan ook erg blij en trots dat we de hoogste binnenkomer ooit zijn.”

Meer weten over het belang van employer branding volgens Visma? Luister dan nu onze podcast:

Populairst

  • Op zoek naar the Next Top Mechanic van Team Jumbo-Visma

    Het topwielrennen ontwikkelt zich snel. In de chaos van een wedstrijd zijn het de mecaniciens die de ankers zijn. Zij zorgen dat de renners hun beste prestaties kunnen leveren. Als titelsponsor helpen we Team Jumbo-Visma mee om getalenteerde mecaniciens te vinden. Lees snel verder en ontdek hoe.

  • Studenten laten zich informeren en trappen lol op Vismastand tijdens carrièrebeurs

    De juiste talenten aantrekken is cruciaal voor de innovatiekracht van een technologiebedrijf. Daarom speelt Visma daar een actieve rol in. Zo stonden we op de De Delftse Bedrijvendagen van de TU Delft op 14 februari, op Business Days van de Technische Universiteit Twente (3 en 4 maart) en op de Career Expo van de Eindhoven University of Technology op 15 maart. Naar deze events kwamen honderden studenten langs op de Visma-stand om zich te laten informeren over carrièremogelijkheden bij Visma. En om de benen uit het lijf te fietsen in de hoop de snelste tijd neer te zetten en een gesigneerd wielershirt te winnen van Team Jumbo Visma.

  • Vijf vragen bij de keuze voor boekhoudsoftware

    Zeker als je onderneming groeit, vergroot een overzichtelijke, deugdelijke administratie de kans op het nemen van goede beslissingen voor je bedrijf. Bovendien zijn er ook allerlei wettelijke vereisten rondom de boekhouding (denk maar aan de bewaarplicht) én vormt de administratie de basis voor je btw-aangifte en voor de aangifte inkomstenbelasting. Des te belangrijker dus om je administratie goed te voeren, op één centrale plek en volgens vaste procedures. Lees de aandachtspunten bij het kiezen van een boekhoudpakket.