Informatie- en gegevens
uitwisseling

Simpel en betrouwbaar informatie delen met Visma Connect

Gegevensuitwisselingsplatform

Het Visma Connect gegevensuitwisselingsplatform is de oplossing voor bedrijven, overheden en instanties die informatie gebruiken of delen met andere organisaties.

Het platform voldoet aan de drie belangrijkste eisen aan gegevensuitwisseling: betrouwbaar, automatisch en simpel.

Gegevensuitwisselingsplatform

 

Taxonomiën

De sleutel tot gestructureerde informatie en moeiteloze informatie-uitwisseling

Veel bedrijven delen nog steeds informatie op papier, als pdf of per email. Voor data-intensieve organisaties zoals zorginstellingen, toezichthouders, banken en bestuursorganen is het moeilijk om deze ongestructureerde informatie te verwerken.

Taxonomiën

Portalen

Onze unieke portalen bieden deze organisaties de voordelen van gestandaardiseerde informatie-uitwisseling. Ze bieden dezelfde kwaliteit en waarborgen als geautomatiseerde oplossingen, zoals taxonomieën, validaties en identity- en accessmanagement, maar vereisen geen extra investeringen in IT of integraties.

Portalen

XBRLValidpro

Voor alle bedrijven, overheden en instellingen die digitaal rapporteren en voor toezichthouders en andere organisaties die digitale rapportages ontvangen, is het essentieel dat deze voldoen aan de XBRL standaarden. XBRLValidPro is een state-of-the-art XBRL validating processor die gestandaardiseerde gegevensuitwisseling mogelijk maakt en rapportages correct valideert. 

XBRLValidPro

 

Voor wie is het?

 • Bedrijven met meerdere vestigingen of vestigingen in verschillende landen;
 • Toezichthouders;
 • Overheden, ZBO’s en uitvoeringsinstanties;
 • Bedrijven die hun rapportages overzichtelijk en inzichtelijk willen maken en delen;
 • Pensioenfondsen en andere organisaties met grote hoeveelheden deelnemers die belangrijke informatie foutloos moeten delen;
 • Professionals die toegang moeten hebben tot officiële data zoals advocaten en notarissen
 • Bedrijven die data willen delen met supply chain partners
 • Brancheorganisaties

De voordelen

 • Betrouwbaar: We halen informatie rechtstreeks op uit de bron (eventueel via API's), ordenen deze volgens een taxonomie of ontologie en valideren deze. Dit zorgt voor een betrouwbare en eenduidige interpretatie. We controleren ook de identiteit en autorisatie van de bron.
 • Automatisch: Informatie wordt automatisch en machine-to-machine uitgewisseld of via flexibele portalen.
 • Gebruiksvriendelijk: Ons platform maakt gebruik van geautomatiseerde checks en controles. Verzenders worden gewaarschuwd voor fouten in de aangeleverde informatie, zodat deze snel gecorrigeerd kunnen worden.

Waarom Visma Connect? 

Visma Connect is sinds de start in 2006 betrokken bij de belangrijkste projecten op het gebied van veilige en betrouwbare informatie- en gegevensuitwisseling zoals de berichtenbox, het single maritime window en het beheren van informatiesystemen voor tal van banken, bedrijven en overheidsinstellingen. Met onze oplossingen worden data gestandaardiseerd, digitaal aangeleverd, gevalideerd en automatisch verwerkt.

Visma Connect heeft als medeontwerper het voortouw genomen in de implementatie van het SBR-programma in Nederland, dat tweemaal de prijs voor Europese Best Practice heeft gewonnen. Visma is betrokken bij het ontwerp, de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van Digipoort. Digipoort is de digitale infrastructuur voor het SBR-berichtenverkeer in Nederland en verwerkt miljoenen belastingaangiften, financiële rapportages en rapporteringsberichten tussen bedrijven en overheidsinstellingen.

Uit ons blog

New call-to-action

Standard Business Reporting: A high-level history

Standard Business Reporting (SBR) is about electronically exchanging and processing information between reporting and requesting parties in a standard way. The Netherlands’ SBR program has its roots in 2002, when the government launched a project to reduce administrative burdens for the country’s businesses. Instead of starting purely from the needs of regulatory bodies, SBR puts the needs of businesses at the center when managing business-to-government reporting obligations. SBR has since become the Dutch national standard for the digital exchange of business reports.

Lees verder

Neem contact op met ons

In een wereld die op data draait, is betrouwbare en gestructureerde informatie van cruciaal belang. Visma Connect is de belangrijkste leverancier van tools, taxonomieën en expertise voor informatie- en data-uitwisseling, duurzaamheids en verantwoordingsrapportages.

Werken bij Visma Connect

Vacatures

Neem contact met ons op

088-1161800

vco.info@visma.com

Contactpagina

Achtergronden en artikelen

Blogposts

Nieuws

Bibliotheek

   

     

Handige pagina's

Disclaimer/Privacy

Trust center

MVO

© 2023 Visma Connect BV