Choose language

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het nastreven van maatschappelijke doelstellingen zit in ons DNA

Advanced 1, Banner Element 05 - Mobile Advanced 1, Banner Element 05 - Desktop
stockimage-1

Onze benadering

Bij Visma Connect heeft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid tastbare effecten. De betrokkenheid van onze belangrijkste stakeholders beschouwen wij als essentieel om echt impact te kunnen hebben. Daarom voeren we regelmatig een materialiteitsanalyse uit. Daarmee kunnen we vaststellen op welke gebieden we meer tijd en actie moeten investeren in verbetering. Ons team is actief betrokken bij de ontwikkeling van ons MVO-beleid. We organiseren jaarlijkse enquêtes om inzicht te krijgen in grote thema’s en onderwerpen, van het bevorderen van tevredenheid en eigenaarschap op het werk tot het verbeteren van de interne duurzaamheid.

stockimage-14

Onze impactgebieden

Wij richten ons op de volgende gebieden:

  1. Het aanbieden van services die een positieve impact hebben op de bredere samenleving.
  2. Streven naar diversiteit en inclusiviteit.
  3. Het bevorderen van klimaatactie door proactief maatregelen te nemen en ons te houden aan het klimaatakkoord van Parijs.

Intitiatieven

stockimage-18

Werknemerstevredenheid en inclusiviteit

Om eigenaarschap te stimuleren en onze waarden te handhaven, nemen we het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit als uitgangspunt. Ons team is de hoofdrolspeler als het over MVO gaat. Het is onze ambitie om een bedrijf te zijn dat multicultureel is en representatief voor de wereld waarin we leven. Ook werknemerstevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we comités opgericht die zich bezighouden met werknemerstevredenheid, diversiteit en inclusiviteit, zodat we voortgang blijven boeken en op deze vlakken onze verantwoordelijkheid kunnen nemen.

stockimage-19

Services voor verbeterde duurzaamheidsrapportages

In tegenstelling tot financiële informatie worden gegevens voor duurzaamheidsrapportage vaak niet systematisch opgeslagen en georganiseerd. Ook relatief kleine bedrijven doen er soms weken over om een duurzaamheidsrapport op te stellen. Door het gebrek aan standaardisering en het gebruik van onduidelijke definities is het erg lastig om de voortgang die bedrijven boeken te benchmarken en te kwantificeren. Om die uitdaging het hoofd te bieden heeft Visma Connect ’s werelds eerste modulaire platform gecreëerd voor het op uniforme en gestandaardiseerde wijze voorbereiden, indienen, verwerken en benchmarken van duurzaamheidsrapporten, gebaseerd op het GRI-kader en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

stockimage-22

Ondersteuning van lokale gemeenschappen

MVO is onmogelijk in een vacuüm. We vertrouwen erop dat onze partners onze principes ook in de praktijk brengen. Ecoware is een van die partners. Deze stichting, die op fietsafstand van ons kantoor is gevestigd in Zoetermeer, biedt onderwijs en vaardigheidstrainingen aan aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds 2014 doneren wij computers en monitors die wij niet meer gebruiken aan Ecoware om te gebruiken in hun trainingen. Ecoware leert kandidaten om apparatuur te repareren en begeleidt hen bij het ontwikkelen van technische vaardigheden. Als de computers zijn gerepareerd worden deze gedoneerd of voor een zeer laag bedrag verkocht aan families in nood. De kandidaten van Ecoware gebruiken onze computers ook om te solliciteren. Als een computer niet kan worden gerepareerd, zorgen wij ervoor dat deze correct wordt gerecycled.

stockimage-20

Tweedehands en energiezuinig meubilair

Onze duurzaamheidsactiviteiten beginnen op kantoor, met verantwoordelijke inkoop. Het uitgangspunt is dat we alleen dingen kopen die we nodig hebben. Daarnaast is al het meubilair dat we kopen tweedehands. Wij zijn trots op onze facilitaire afdeling, die heeft bewezen dat het mogelijk is om gebruikt meubilair te kopen dat van topkwaliteit is en er ook nog eens stijlvol uitziet! Daarnaast zijn onze verlichting en computers energiezuinig. We gebruiken uitsluitend apparatuur met de hoogst mogelijk energiecertificering.

Nog vragen?

Hiernaast de antwoorden op sommige van de meest gestelde vragen.

Net zoals we een gemeenschappelijke taal gebruiken om met andere mensen te communiceren, hebben bedrijven en toezichthouders een gestandaardiseerde manier nodig om dezelfde taal te gebruiken bij het uitwisselen van financiële en zakelijke informatie. Het gebruik van een gestandaardiseerde taal om informatie uit te wisselen is essentieel om compatibiliteit en begrip tussen alle deelnemers te garanderen.

Lees verder

De EU heeft als een van de zes topprioriteiten 'A Europe fit for the digital age'. Digitale technologie verandert het leven van mensen en het functioneren van bedrijven. De digitale strategie van de EU heeft als doel om deze transformatie ten goede te laten komen aan mensen en bedrijven, en tegelijkertijd bij te dragen aan het streven naar een klimaatneutraal Europa tegen 2050.

Onderdeel van deze strategie is een omvangrijk pakket aan wetgeving waaronder de Data Governance Act, de Data Act, de AI act en de Open Data Directive. Al deze wetten hebben grote invloed op de manier waarop we data delen met elkaar. 

Daarnaast stellen burgers en bedrijven steeds hogere eisen aan privacy en gegevensbescherming. 

Iedere organisatie kan baat hebben bij gestructureerde informatie-uitwisseling. Van overheidsinstellingen die samenwerken in ketens, tot toezichthouders die informatie opvragen bij bedrijven en branches, en bedrijven die informatie van afdelingen en vestigingen willen consolideren. Neem contact op om te ontdekken hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Neem gerust contact op

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze experts horen graag van je en willen je helpen om je zakelijke leven gemakkelijker te maken.