Organisation

Belgisch ionProjects kan door aansluiting bij Visma internationale groeiplannen versnellen

Visma, Europees leider in cloudoplossingen, neemt ionProjects over. Het Belgische techbedrijf biedt aan dienstverlenende organisaties een moderne functioneel rijke ERP SaaS-oplossing. ionProjects is de vijfde leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware in België die aansluit bij Visma. Als onderdeel van Visma kan ionProjects het succes in België internationaal uitbreiden

Visma, Europees leider in cloudoplossingen, neemt ionProjects over. Het Belgische techbedrijf biedt aan dienstverlenende organisaties een moderne functioneel rijke ERP SaaS-oplossing. ionProjects is de vijfde leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware in België die aansluit bij Visma. Als onderdeel van Visma kan ionProjects het succes in België uitbreiden naar Nederland en de Scandinavische landen.

ionProjects is in 2010 opgericht als ontwikkelaar van projectbeheer- en planningssoftware. Op basis van continue input van gebruikers, is ionBIZ uitgegroeid tot een professionele cloudoplossing met modules voor crm, procurement, projectbeheer, resource planning, tijdsregistratie en facturatie. Vandaag is ionBIZ een vaste waarde voor middelgrote en grote dienstenleveranciers in de branches consulting, finance, engineering, ict, architecten- en marketingbureaus.

Visma is sinds 2020 actief in België. Twee jaar later telt de Visma-familie vijf Belgische leveranciers van bedrijfskritische cloudsoftware en is België uitgegroeid tot focusmarkt waarin Visma haar bestaande strategie volgt. Die is gericht op groei door overnames van gezonde moderne Europese cloud technologiebedrijven. Zij blijven grotendeels autonoom opereren maar krijgen ondersteuning op specialistische domeinen als technologie, security en customer experience. Waar eerdere overgenomen Belgische bedrijven zich vooral richten op het mkb, bedient ionProjects bedrijven in het midden en grootzakelijke segment.

Steeds meer dienstverleners kiezen software waarvan de functionaliteit het beste aansluit op de betrokken bedrijfsprocessen. Dit is een breuk met de trend dat bedrijven vanzelfsprekend in zee gaan met één softwareleverancier of één all-in-one ERP oplossing. In plaats daarvan kiezen dienstenleveranciers de niche oplossing van ionProjects met gegevensuitwisseling via het API integratieplatform.

Wim Stevens, mede-directeur ionProjects: “Door onze toetreding bij Visma, creëren we een enorm groeipotentieel voor ionProjects. We zien in het bijzonder groeikansen in Nederland en de Scandinavische landen. Tevens biedt het sterke merk van Visma en de samenwerking met andere Visma bedrijven extra kansen.”

Koen Claes, mede-directeur ionProjects: “Door aansluiting bij Visma krijgen we bovendien ondersteuning vanuit de techhubs bij de doorontwikkeling van ons API integratieplatform. Ook bieden we onze huidige en toekomstige klanten continuïteit, nu we onderdeel zijn van een groot Europees technologiebedrijf, terwijl we toch nog onze eigen bedrijfsvoering kunnen blijven bepalen.

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “België bevindt zich op een kantelpunt in de volgende fase van digitalisering van bedrijfskritische processen. We zijn daarom zeer blij en trots dat ionProjects zich aansluit bij Visma. Het bedrijf focust zich op een flexibele moderne softwareoplossing met uitgebreide functies voor projectorganisaties en integraties met software die essentieel is voor een gezonde bedrijfsvoering. Hierdoor hoeven projectorganisaties niet te kiezen tussen een suite-oplossing die niet volledig afdekt wat ze echt nodig hebben of een best-of-breed landschap dat niet verbonden is. Door integraties te maken ontstaat er ondersteuning die klanten echt vooruit helpt: make progress happen.”

ionProjects blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wel gaat het samenwerkingen opzetten met Vismabedrijven.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland