Organisation

De beste wielerploeg ter wereld koerst verder als Team Visma | Lease a Bike

Visma versterkt zijn steun aan de regerende kampioenen van de Tour de France, Giro d’Italia en Vuelta a España.

Na een historisch seizoen, met daarin een ongekend aantal van drie grote ronde-overwinningen, gaat Team Jumbo-Visma verder als Team Visma | Lease a Bike. Na vijf jaar als tweede titelsponsor is Visma vanaf het seizoen 2024 de eerste titelsponsor van het team.

“Het is geweldig om nu te kunnen aankondigen dat Visma de nieuwe, eerste titelsponsor is van Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Sepp Kuss, Marianne Vos, Fem van Empel en alle andere fantastische atleten en stafleden die zich hebben ontwikkeld tot de beste wielerploeg ter wereld”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Lease a Bike is mede-eigendom van de Nederlandse familie-multinational Pon en Volkswagen Financial Services, en kwam op 1 januari 2023 als subsponsor bij het team.

“Het is een hele reis geweest tot nu toe en we kijken nu al uit naar het volgende hoofdstuk samen met onze nieuwe sponsorpartner Lease a Bike”, voegt Hverven toe.

Vergroten van de impact in Europa

Voor Visma, Europa's toonaangevende leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware, demonstreert de hernieuwde sponsorovereenkomst de toewijding van de organisatie aan teamwork, vastberadenheid en operationele uitmuntendheid.

“Sponsorteam Visma | Lease a Bike ondersteunt de strategie om de impact van onze organisatie in Europa te vergroten, zowel in de huidige als in nieuwe potentiële markten. Deze wereldwijde sponsoring stelt ons niet alleen in staat te pleiten voor het belang van waarden als teamwork en een actieve levensstijl, het bevordert ook de interne trots en vergroot de naamsbekendheid”, voegt Hverven toe.

Verbeteren met software

Naast financiële steun zal Visma het team blijven voorzien van software om zowel de sportieve als de zakelijke prestaties te verbeteren.

“Als technologiebedrijf zijn we vooral trots op hoe onze AI-oplossing de nauwkeurigheid van het team bij het voorspellen van de voedingsbehoeften van renners bijna heeft verdubbeld, waardoor ze het uithoudingsvermogen verder kunnen vergroten”, zegt Hverven.

Algemeen directeur van toekomstig Team Visma | Lease a Bike, Richard Plugge, zegt: “We zijn verheugd om onze nieuwe sponsorovereenkomst met Visma en Lease a Bike te bevestigen. Dit zijn twee sterke bedrijven waarmee we al een uitstekende relatie hebben. Deze evoluerende partnerschappen zijn weer een grote stap voorwaarts en zorgen ervoor dat we over de middelen beschikken om ons als team verder te ontwikkelen en te verbeteren. Vorig jaar hebben we opnieuw bewezen dat we samen kunnen groeien en succesvol zijn. Dit is ook ons gemeenschappelijke langetermijndoel.”

Op donderdag 21 december 2023 presenteert Team Visma | Lease a Bike zijn renners, hoofddoelen en nieuwe huisstijl aan de media en partners in Move Amsterdam.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland