Organisation

Idella sluit zich aan bij Visma Group

De Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinavië en de Benelux, heeft 100% van de aandelen verworven van Idella, een van de toonaangevende leveranciers van financiële software en diensten voor pensioenfondsen, banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland.

De Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinavië en de Benelux, heeft 100% van de aandelen verworven vanIdella, een van de toonaangevende leveranciers van financiële software en diensten voor pensioenfondsen, banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland.

De transactie is de vierde acquisitie door Visma in Nederland in de afgelopen vier maanden en past in de strategie van de Visma Group om de activiteiten in deze uiterst strategische regio verder uit te breiden en de marktpositie in Noord-Europa te versterken.

Visma blijft zoeken naar mogelijkheden om de aanwezigheid en het productaanbod in de regio te vergroten. Dit in aansluiting op de recente acquisities van ProActive (leverancier van volledig op SaaS gebaseerde en in eigen huis ontwikkelde software-oplossingen voor het managen en verbeteren van purchase-to-pay-processen), Raet (leverancier van cloudgebaseerde hrm- & payrolloplossingen) en van PinkWeb (leverancier van een online interactieplatform voor accountantskantoren en hun klanten).

Samen vormen deze overnames een samenhangend aanbod van duurzame producten en diensten die waarde genereren voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

‘Visma’s cloudsoftware en cloudservices zijn toonaangevend in Europa. Naast onze andere recente overnames verwelkomen we Idella, dat een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan dit aanbod, en klanten in Nederland in staat zal stellen te profiteren van deze moderne technologie. Idella is al meer dan dertig jaar een innovatieve speler op de Nederlandse markt en heeft een gedegen portfolio van software en services. Dankzij de hoogopgeleide medewerkers is Idella uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde partners in de sector, die aanzienlijke meerwaarde biedt aan zijn loyale klantenbasis’, zegt Nils Vold, divisiedirecteur van Visma.

‘De aansluiting bij Visma is voor Idella een perfecte manier om te blijven groeien en onze loyale klanten geweldige services te blijven bieden. We zijn enthousiast over het veiligstellen van de continuïteit op lange termijn van de Idella Finance Suite, en tegelijkertijd vergroten we ons vermogen tot innovatie. De innovatieve bedrijfscultuur bij Idella is naar onze mening een perfecte match met Visma, waarvan zowel onze werknemers als onze klanten profijt zullen hebben’, zegt Marc Boesmans, CEO van Idella Groep.

Idella blijft als onderdeel van de Enterprise Divisie een aparte entiteit binnen de Visma-groep. Er worden geen financiële details over de transactie bekendgemaakt.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen