Organisation

Lifetri kiest voor het pensioenplatform van Visma Idella

Lifetri heeft Visma Idella gekozen als nieuwe pensioenadministrateur en uitvoerder voor de uitkeringen. Lifetri is een verzekeraar met een lange historie en opereert met een nieuwe naam als jonge speler in het opkopen van gesloten portefeuilles. De administratie van de verzekerde regelingen is recentelijk ondergebracht bij Visma Idella

Lifetri heeft voor het opschalen van haar bedrijfsvoering, inclusief uitkeringen, gekozen voor het nieuwe en moderne IT pensioenplatform VIPS van Visma Idella. De klantbediening blijft bij Lifetri. Visma Idella verzorgt per 1 januari 2022 de IT pensioenadministratie inclusief het beheer.

De transitie naar het nieuwe pensioenstelsel stelt de sector voor grote uitdagingen. Pensioenfondsen vragen de gerenommeerde verzekeraar Lifetri in toenemende mate naar mogelijkheden de aanspraken van deelnemers te garanderen en desgewenst aanvullend de pensioenuitkering permanent te indexeren. In de oriëntatie naar de beste partner met bewezen technologie heeft Visma Idella aangetoond met haar schaalbare en flexibele oplossingen actief bij te kunnen dragen aan de ambities van Lifetri.

Met de keuze voor het VIPS platform van Visma Idella zijn de klanten van Lifetri verzekerd van de continue verbetering van de dienstverlening, innovatie en veilige, digitale communicatie. Lifetri is daarmee goed voorbereid op de verhoogde interesse van pensioenfondsen, dat verder aangewakkerd is door de verbeterde dekkingsgraden en structurele kostenverlagingen voor de uitvoering.

Rutger Zomer, COO Lifetri Groep: “Lifetri heeft als relatief nieuwe verzekeraar de pensioenaanspraken van Klaverblad en Allianz Nederland overgenomen. Naar verwachting gaan vele pensioenfondsen in de komende jaren dit voorbeeld volgen. Gelet op de ambitie van Lifetri moet de administratieve oplossing schaalbaar zijn en flexibel het groeitempo kunnen realiseren. In het selectieproces heeft Visma Idella aangetoond dat nieuwe klanten snel en beheersbaar tegen beperkte kosten aan het administratieplatform toe te voegen zijn. Wij zijn er van overtuigd dat Visma Idella de partij is die een goede invulling kan geven aan de kwaliteit van de administratie en de communicatie voor onze bestaande en nieuwe klanten." 

Pauline Frens - Managing Director Visma Idella: ""Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met Lifetri. Ook voor de administratie en distributie van gesloten portefeuilles geloven wij in ons partnership en richten wij ons op het bereiken van maximaal resultaat voor deelnemers in het nieuwe pensioenstelsel. Met de toevoeging van Lifetri aan ons eco-systeem bieden wij een alternatieve oplossing aan bedrijfspensioenfondsen die niet kunnen of willen invaren en meer naar gegarandeerde rechten bewegen”.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen