Organisation

Merete Hverven benoemd tot nieuwe CEO van Visma

Huidige CEO Øystein Moan kondigde eerder dit jaar aan dat hij in 2020 zou aftreden. Na een grondig evaluatieproces door de raad van bestuur van Visma, heeft Merete Hverven, die momenteel plaatsvervangend CEO en Chief HR Officer is, ermee ingestemd Øystein Moan op te volgen. De officiële datum voor de overgang is 31 maart 2020.

Huidige CEO Øystein Moan kondigde eerder dit jaar aan dat hij in 2020 zou aftreden. Na een grondig evaluatieproces door de raad van bestuur van Visma, heeft Merete Hverven, die momenteel plaatsvervangend CEO en Chief HR Officer is, ermee ingestemd Øystein Moan op te volgen. De officiële datum voor de overgang is 31 maart 2020.

Moan is CEO van Visma sinds 1997. Onder zijn leiding is Visma uitgegroeid van een bedrijf met 310 medewerkers tot een van Europa's toonaangevende softwareleveranciers, met meer dan 10.000 medewerkers en een verwachte omzet van € 1,6 miljard in 2019. Visma is gegroeid door strategische acquisities en is momenteel actief in heel Scandinavië, de Benelux, Midden- en Oost-Europa en Latijns-Amerika.

Moan kondigde zijn besluit aan om in 2020 terug te treden als CEO van Visma, maar zal aan de organisatie verbonden blijven als voorzitter van de raad van bestuur. Deze vroegtijdige aankondiging heeft de raad in staat gesteld een grondig proces uit te voeren om zijn opvolger te vinden.

'Ik voel me zeer vereerd om de toekomstige CEO van Visma te mogen zijn. Het zijn grote schoenen om te vullen, zowel vanwege de historische prestaties van het bedrijf als het naleven van de erfenis van Moan. Ik ben uiterst gemotiveerd om die taak samen met alle grote talenten binnen Visma op me te nemen. Ik heb hoge verwachtingen van de toekomst en ik ben ervan overtuigd dat we ons succes zullen voortzetten. Dat vereist een duidelijke strategische richting, verdere professionalisering van de customer journey en een voortdurende focus op het overnemen van succesvolle cloudsoftwarebedrijven om onze aanwezigheid in Europa verder te versterken,' zegt Merete Hverven.

Hverven kwam in 2011 bij Visma en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve ontwikkeling en sterke groei die Visma de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Sinds 2012 maakt ze deel uit van de Top Management Group, zowel via haar rol als CHRO als later ook als adjunct-CEO. Hverven heeft de positie van Visma versterkt door de juiste mensen te werven, te ontwikkelen en te behouden. Ze is nauw betrokken geweest bij fusies, overnames en herstructureringen en streeft naar een betrokken en veelzijdige bedrijfscultuur.

Rolmodel voor de softwarebranche

Met haar directe leiderschapsstijl en vermogen om zaken van de grond te krijgen, heeft Merete een reputatie opgebouwd als belangrijk rolmodel, zowel binnen Visma als in de technologische industrie. (Ze behoorde tot de top drie finalisten voor de Oda Award Woman 2019, een prijs die toegekend wordt aan invloedrijke vrouwen in de technologie.)

'Visma is sinds 1997 een opwindende reis voor me geweest. Vanuit een bescheiden begin is het fantastisch geweest om samen met het team het grootste softwarebedrijf van Noord-Europa te ontwikkelen. Om de internationale expansie uit te voeren en te zorgen voor voortdurende groei, is volgend jaar het juiste moment om het over te dragen aan een nieuw managementteam. Ik geloof dat Merete Hverven de kwaliteiten heeft die nodig zijn om in het volgende decennium te slagen. Visma heeft veel voor me betekend en ik kijk ernaar uit om de komende jaren als voorzitter van de raad van bestuur een bijdrage te leveren. De komende maanden zal een van mijn belangrijkste taken zijn om te zorgen voor een vlotte overdracht aan Merete,' zegt Øystein Moan.

Meer informatie:

Anita Loman, Visma, PR & Communicatiemanager
e-mail: [email protected]
06 – 51148195

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland