Organisation

Nieuw leiderschap voor Visma | yuki

Op 1 juli draagt CEO Lucas Brentjens al zijn operationele verantwoordelijkheden over aan Ellen Sano en Rogier van den Heuvel. Vanaf die datum zullen zij samen The Yuki Company gaan leiden. Lucas Brentjens blijft na 1 juli bij Visma | yuki betrokken als board member en zal een adviserende rol krijgen op gebied van productontwikkeling en strategie.

Ellen Sano en Rogier van den Heuvel volgen Lucas Brentjens op

Rotterdam/Antwerpen - Visma | yuki krijgt nieuw co-leiderschap. Het fintech bedrijf dat zich specialiseert in cloud boekhoudsoftware voor accountants en ondernemers groeide onder leiding van oprichters Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet uit tot een grote speler in de accountancy sector. Op 1 juli draagt CEO Lucas Brentjens al zijn operationele verantwoordelijkheden over aan Ellen Sano en Rogier van den Heuvel. Vanaf die datum zullen zij samen The Yuki Company gaan leiden. Lucas Brentjens blijft na 1 juli bij Visma | yuki betrokken als board member en zal een adviserende rol krijgen op gebied van productontwikkeling en strategie.

Gedeeld leiderschap

Met deze beslissing zet Yuki in op een nieuw groeipad. Ellen: “Rogier en ik versterken elkaar. Samen kunnen we onze ambities waarmaken, de groei aan houden en de samenwerking tussen de landen verder versterken.” Ellen is sinds 2015 werkzaam bij Yuki, eerst als sales manager en daarna als Managing Director Yuki België. Ze blijft operationeel verantwoordelijk voor Yuki België en krijgt daarnaast (Product) Development in haar portefeuille.

Rogier, sinds 2020 werkzaam als Managing Director Yuki Nederland, blijft operationeel verantwoordelijk voor de Nederlandse Yuki organisatie, waaronder ook DizzyData en Yaarwerk vallen. Daarnaast krijgt hij Finance in zijn portefeuille. “Wij denken dat het delen van de CEO positie een meer moderne aanpak van leiding geven is”, aldus Rogier. “We zijn geen organisatie met een sterke hiërarchie. Samen kunnen we veel sneller beslissingen nemen die vanuit verschillende invalshoeken benaderd zijn. We kunnen individueel werken of als een team als we dat willen.”

Lucas is optimistisch over de weg die Yuki ingeslagen is: “Yuki is beland in een nieuwe fase, waarin ruimte is voor verdere groei en ontwikkeling. Dit is een natuurlijk moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap. Ellen en Rogier vullen elkaar goed aan qua vaardigheden en persoonlijkheid. Daarmee draag ik Yuki over aan ervaren handen en blijf ik zelf vanuit de board nauw betrokken bij Yuki en andere bedrijven binnen de Visma Connected Experience voor Accountants.”


Visma | yuki
Oprichters Arco, Lucas en Sebastian hebben Yuki sinds 2007 laten uitgroeien tot topspeler op het gebied van boekhoudsoftware, actief in Spanje, België en Nederland. Innovatie is hierin altijd leidend geweest. Sinds augustus 2020 is Yuki onderdeel van Visma: Europees leider in cloud bedrijfsoplossingen.

De afgelopen jaren is Visma’s portfolio voor de accountancymarkt dankzij een aantal strategische overnames sterk gegroeid. Dit stelt Yuki in staat om samen met haar zusterbedrijven een compleet ecosysteem aan oplossingen aan te bieden die accountantskantoren volledig kunnen ontzorgen. John Reijnders, Area Director Benelux bij Visma, is zeer verheugd met het nieuwe leiderschap: “Ik heb afgelopen jaar nauw met het sterke Yuki management team samengewerkt en ben erg enthousiast over de nieuwe stap in de indrukwekkende reis van Yuki, om de groeiambities waar te maken vanuit een onverminderde drive, focus en investering in innovatie.”

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen