Financials

Sterke klantengroei voor Visma in Q1

150.000 nieuwe klanten, acht overnames en een record ARR van 2,4 miljard euro

Visma behaalde in het eerste kwartaal van 2024 een omzet van 675 miljoen euro; een stijging van 18 procent op jaarbasis, voornamelijk dankzij een aanzienlijke toename van nieuwe sales.

Een recordaantal van 150.000 nieuwe klanten sloot zich gedurende het kwartaal aan bij Visma, wat betekent dat Visma nu bedrijfskritische software levert aan 1,8 miljoen klanten in de private en publieke sector.

“De vraag naar moderne SaaS-bedrijfstools blijft hoog, zelfs in een onzekere economie, en de producten van Visma zijn aantrekkelijk in de markt. We blijven ook profiteren van de positieve effecten van de toegenomen digitalisering in het algemeen, waarbij een gestaag groeiend aantal Europese landen het gebruik van digitale oplossingen verplicht stelt voor het afhandelen van kritieke bedrijfsprocessen zoals boekhouding, facturatie en belastingen", zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Schaalbare groei
De Annualised Repeatable Revenue (ARR) stond eind maart op een recordhoogte van 2,4 miljard euro; een groei van 22 procent op jaarbasis. De EBITDA in het eerste kwartaal bedroeg 203 miljoen euro; een groei van 37 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

"Ik ben blij om te zien dat we parallel aan de sterke klantengroei onze solide trend van winstgevendheid vasthouden. Dit toont niet alleen de schaalbaarheid van ons bedrijfsmodel aan, maar ook dat onze toonaangevende investeringen in productontwikkeling hun vruchten afwerpen, met een voortdurende stroom van nieuwe en innovatieve functionaliteiten die klanten echte waarde bieden", aldus Hverven.

Frankrijk blijft uitbreiden, Italië volgt
Visma bleef in het eerste kwartaal actief op het gebied van overnames, met in totaal acht overnames. In Frankrijk werd de bouw van een uitgebreid productecosysteem voor accountantskantoren voortgezet met de toevoeging van Chaintrust, leverancier van geautomatiseerde boekhouding, en Teledec, expert in oplossingen voor belastingaangifte.

Visma breidde ook zijn aanwezigheid uit op de Portugese markt met de overname van InvoiceXpress, en op de Deense markt met onkostenbeheerder Zebon.

"En hoewel de overname in het begin van het tweede kwartaal werd afgerond, wil ik ook onze toetreding tot de Italiaanse softwaremarkt via Fiscozen benadrukken, een toonaangevend SaaS-platform voor belastingadvies. De Visma-familie is nu uitgebreid naar 32 landen en overnames zullen een belangrijke rol blijven spelen in onze voortdurende groei", zegt Hverven.

Lees het volledige rapport hier.

Belangrijkste highlights voor Q1 2024:

Omzet van 675 miljoen euro, 18 procent groei jaar-op-jaar

EBITDA van 203 miljoen euro, 37 procent groei jaar-op-jaar

Op jaarbasis herhaalbare omzet (ARR) bereikt 2.429 miljoen euro

Acht overnames afgerond tijdens het kwartaal

Q1 2024 in cijfers

Cijfers in miljoen euro Q1 24 Q1 23 Verandering
Inkomsten 675 571 +18%
EBITDA 203 148 +37%
Gecorrigeerde nettowinst 109 70 +56%

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen