Organisation

Team Jumbo-Visma richt dameswielerploeg op

Met trots kondigt Visma een spannende update aan van zijn Team Jumbo-Visma-sponsoring. Team Jumbo-Visma richt een dameswielerploeg van wereldklasse op die ook onder dezelfde naam zal strijden.

Met trots kondigt Visma een spannende update aan van zijn Team Jumbo-Visma-sponsoring. Team Jumbo-Visma richt een dameswielerploeg van wereldklasse op die ook onder dezelfde naam zal strijden.

Door het vrouwenteam op te richten, kan Visma zijn steun aan het profwielrennen in heel Europa voortzetten. Met de beslissing om in 2019 co-sponsor te worden van Team Jumbo-Visma, was Visma het eerste Scandinavische bedrijf dat op zo'n grote schaal een pro-wielerploeg voor heren ondersteunde. Nu is het bedrijf verheugd om dit wielersponsorschap uit te breiden naar zowel heren- als damesteams.

Team Jumbo-Visma Dames zal starten onder een continentale licentie in 2021, aangezien de UCI-reglementen niet toestaan dat een nieuw team rechtstreeks aan de Women’s World Tour deelneemt. Het team, de renners en de sponsors hebben vertrouwen in een mooi programma voor 2021, inclusief alle belangrijke races.

De dameswielerploeg van Jumbo-Visma zal hetzelfde doel nastreven als de herenteam: de beste van de wereld worden. De atleten worden ondersteund door de organisatie Team Jumbo-Visma, die ervoor zorgt dat ze de middelen hebben om te concurreren, in contact te komen met jong talent, sportdeelname te stimuleren en andere atleten, partners en fans te inspireren. De organisatie heeft ook substantiële kennis verzameld door samen te werken met het herenteam, waar ook de vrouwen van zullen profiteren. Alle kennis over training, voeding en uitrusting wordt door beide teams gedeeld en verder ontwikkeld om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Visma CEO Merete Hverven zei het volgende: “We zijn erg blij met het ondersteunen van het herenteam, aangezien onze sponsoring ons in staat heeft gesteld waarde te creëren en onze groeidoelstellingen in heel Europa te behalen. Het vrouwenteam zal deze inspanningen versterken. Het geeft ons ook de mogelijkheid om onze steun voor gendergelijkheid te demonstreren, niet alleen in de wielersport maar in de hele samenleving door de geslachten op gelijke voet te stellen en jonge vrouwen te inspireren om hun best te doen."

Het team staat onder leiding van Esra Tromp en heeft twaalf rijders, met een mix van ervaren atleten van wereldklasse en aanstormend talent met een hoog potentieel. Teamleider wordt Marianne Vos (NED), 10x wereldkampioen wielrennen en gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Collega-rijders zijn onder meer Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) en Anna Henderson (GBR).

Bij het samenstellen van het team werd met veel factoren rekening gehouden, waaronder fysieke capaciteiten, persoonlijkheden, ambitie en drive. Rijders werden ook benaderd op basis van hun relatieve kracht in verschillende soorten races en hun potentieel voor toekomstige ontwikkeling.

“Het is fantastisch om met je eigen damesteam een grote bijdrage te kunnen leveren aan het nationale en internationale dameswielrennen. Met de komst van dit veelbelovende damesteam completeren we Team Jumbo-Visma en omarmen talentherkenning, ontwikkeling en topsport op het hoogste niveau. Daarnaast is het fantastisch dat we binnen ons Academy-model ook jonge meisjes perspectief kunnen bieden voor de lange termijn, ” zegt Richard Plugge, Managing Director van Team Jumbo-Visma.

Hverven voegt eraan toe: “Het was erg leuk om de zuurverdiende overwinningen van de mannen van de afgelopen twee jaar te ondersteunen. We kijken er naar uit om dezelfde kans te krijgen bij het damesteam en wensen hen veel succes in 2021 en daarna."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Merete Hverven, CEO van Visma, +47 48 02 14 15

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen