Organisation

Team Visma | Lease a Bike breidt technologisch leiderschap uit met lancering van innovatieve Control Room

Visma zet technologische standaard met nieuwe Control Room voor Team Visma | Lease a Bike: Realtime data-analyse ter ondersteuning van renners en teammanagement dankzij Visma's software-expertise.

Team Visma | Lease a Bike, een van 's werelds beste wielerploegen, zet een grote stap in technologische innovatie met de lancering van hun gloednieuwe Control Room. Deze hypermoderne mobiele unit, uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, maakt zijn debuut tijdens de Tour de France, die op 29 juni in Florence van start gaat.

De Control Room volgt elke race op de voet en fungeert als een centrale hub voor realtime gegevensverzameling en -analyse. Hierdoor kan het team tijdens de etappes direct profiteren van geavanceerde inzichten en ondersteuning. Visma, Europa’s toonaangevende leverancier van bedrijfskritische bedrijfssoftware, is trots om deze innovatie te ondersteunen met hun uitgebreide expertise op het gebied van dataverzameling en visualisatie.

“We zijn verheugd om onze software-expertise via de Control Room aan Team Visma | Lease a Bike te leveren. Samen verleggen we grenzen in de wielersport en tonen we de kracht van digitale oplossingen om besluitvorming te verbeteren en prestaties te optimaliseren,” zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Technische ondersteuning in het DNA van Visma

De bijdrage van Visma aan de Control Room gaat verder dan financiële steun. Eerder ontwikkelde Visma een AI-oplossing die de nauwkeurigheid van het team bij het voorspellen van de voedingsbehoeften van renners bijna verdubbelde, wat resulteerde in een beter uithoudingsvermogen en topprestaties.

Met deze nieuwe samenwerking blijft Team Visma | Lease a Bike innoveren en sportgeschiedenis schrijven, zoals het afgelopen seizoen met drie Grand Tour-overwinningen.

"We zijn erg blij dat we met onze innovatieve partners de Control Room hebben ontwikkeld. Hiermee kunnen we meer live data verzamelen en analyseren, en krijgen we een beter overzicht van de race. Dit helpt de coaches in de auto om sneller de beste tactische beslissingen te nemen," zegt Mathieu Heijboer, Hoofd Performance bij Team Visma | Lease a Bike”, zegt Head of Performance bij Team Visma | Lease a Bike, Mathieu Heijboer.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen