Sponsorships

Team Visma | Lease a Bike, klaar om meer sportgeschiedenis te schrijven

Nieuwe visuele identiteit gelanceerd en contractverlengingen voor Jonas Vingegaard, Fem van Empel en Sepp Kuss vandaag aangekondigd tijdens teamevenement in Amsterdam.

Zoals eind november aangekondigd heeft Visma zijn steun aan de regerende kampioenen van de Tour de France, Giro d’Italia en Vuelta a España versterkt. Vanaf 1 januari 2024 rijdt de beste wielerploeg ter wereld verder als Team Visma | Lease a Bike

Vandaag presenteerde Team Visma | Lease a Bike  haar renners, hoofddoelstellingen en nieuwe huisstijl aan media en partners tijdens een evenement in Amsterdam.

De sportieve ambities blijven onverminderd hoog, met de intentie te schitteren in de voorjaarsklassiekers, te gaan voor ritzeges in de Giro d'Italia, mikken op een derde eindzege op rij in de Tour de France  en als titelverdediger hoog mikken in de Vuelta a España.

“Dit zijn ambitieuze doelstellingen die je van ons team mag verwachten. We willen sportgeschiedenis blijven schrijven", zegt Team Visma | Lease a Bike sportiefdirecteur Merijn Zeeman.

Vingegaard verlengt tot 2028

Naast de sportieve uitdagingen voor 2024 maakte de ploeg ook bekend dat wereldkampioen veldrijden Fem van Empel, Vuelta-winnaar Sepp Kuss en tweevoudig Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard hun openstaande contracten hebben verlengd.

Kuss en Van Empel hebben een verbintenis getekend tot en met 2027, terwijl Vingegaard zijn contract heeft verlengd tot eind 2028.

“Ik voel mij erg thuis bij dit team en bij onze aanpak die ons veel succes heeft gebracht. Daarom verleng ik graag mijn contract opnieuw. Mijn toekomst is hier, en daar ben ik trots op", aldus Vingegaard.

Nieuw logo en trui

Tijdens de ploegenpresentatie lanceerdeTeam Visma | Lease a Bike  ook haar nieuwe logo en trui voor het wielerseizoen 2024.

Met de combinatie van Visma en Lease a Bike als respectievelijk eerste en tweede titelsponsor wordt een nieuwe start gemaakt die voortbouwt op alles wat het team de afgelopen jaren heeft bereikt en opgebouwd.

Dit komt nadrukkelijk tot uiting in de kleurstelling van de ploeg, waarin geel en zwart nog steeds de boventoon voeren.

“De nieuwe trui ziet er geweldig uit, en natuurlijk zijn we erg blij dat het merk Visma nog steeds op de kleding van de beste wielerploeg ter wereld te zien is. Sponsorteam Visma | Lease a Bike ondersteunt onze strategie om de voetafdruk van ons bedrijf in Europa te vergroten, zowel in de huidige als in nieuwe potentiële markten”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland