M&A

Visma betreedt Frankrijk met overname van cloud-boekhoudsoftwarebedrijf Inqom

Parijs - Visma, een van Europa's toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software, heeft een overeenkomst getekend om het in Parijs gevestigde Inqom over te nemen.

Inqom biedt software die boekhoudprocessen automatiseert door middel van kunstmatige intelligentie en heeft een team van bijna 100 professionals in dienst.

Een succesvolle transactie zal Visma's eerste markttoegang tot Frankrijk vormen, waardoor de aanwezigheid van het bedrijf wordt uitgebreid naar 29 landen in Europa en Latijns-Amerika.

“We zijn verheugd om onze komst op de Franse markt aan te kondigen door te investeren in Inqom. Net als Visma ontwikkelen ze unieke technologie om klanten te helpen efficiënter en concurrerender te worden. Met deze overname zetten we onze ambitieuze groeistrategie voort, zowel in bestaande als in nieuwe markten”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Groot groeipotentieel in Frankrijk
Visma, van origine afkomstig uit Scandinavië, is uitgegroeid tot een van Europa's grootste leveranciers van cloud-delivered software as a service (SaaS) voor de private en publieke sector, met een focus op boekhoudkundige ERP, HRM en eGovernment-software.

Europese tech-ondernemers, met vitale en innovatieve cloudoplossingen, zien Visma steeds vaker als de voorkeurspartner om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

“De industriële steun van Visma zal nieuwe en belangrijke marktkansen openen en we zien in de toekomst een groot groeipotentieel in Frankrijk. Accountantskantoren staan onder toenemende druk om complexe en tijdrovende processen te automatiseren, zowel om nieuw talent aan te trekken als om de stijgende vraag van hun eigen klanten bij te houden. We hebben de tools die hen kunnen helpen”, zegt Romain Passilly, CEO van Inqom.

Het huidige managementteam van Inqom blijft op zijn plaats en het bedrijf zal zijn producten onder hetzelfde merk blijven ontwikkelen en op de markt brengen, in overeenstemming met het autonome bestuursmodel van Visma. Visma rapporteerde in 2021 een recordomzet en EBITDA van respectievelijk 2,1 miljard en 590 miljoen euro. Inqom wordt tot nu toe de 31e acquisitie van Visma in 2022, vergeleken met 42 in totaal in 2021.Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen