M&A

Visma breidt haar e-government expertise uit met overname van GW Crossmedia

GW Crossmedia, marktleider op het gebied van innovatieve webarchivering voor zowel overheidsinstanties als bedrijven, wordt onderdeel van Visma.

Betrouwbare partner

Met meer dan twee decennia aan ervaring heeft GW Crossmedia een ongeëvenaarde expertise opgebouwd in webarchivering. Met honderden overheidsinstanties als klant, waaronder gemeenten, waterschappen, provincies en ministeries, maar ook banken, verzekeraars en bedrijfsleven, heeft GW Crossmedia een stevige reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor het archiveren van websites en Social Media.

GW Crossmedia is een vooraanstaande speler op het gebied van webarchivering in Europa. Daarnaast biedt het bedrijf advies en begeleiding aan organisaties om archiveringsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren. De integratie van Social Media archivering in haar portfolio benadrukt het innovatieve karakter van de organisatie.

Synergie met Visma

De overname van GW Crossmedia past binnen de Visma strategie die zich richt op verdere groei en ontwikkeling van geavanceerde e-government oplossingen in Nederland en daarbuiten. Door de synergie tussen beide bedrijven te benutten, versterkt Visma haar positie als leider in professionele SaaS-oplossingen voor het publieke domein.

“We zijn verheugd over deze strategische samenwerking en zien de overname dan ook als een kans om onze groei en professionalisering te versnellen,” zegt Marcel Privé, COO van GW Crossmedia. “De kracht van Visma is dat ze het DNA van het bedrijf respecteert en zorgt dat de aanwezige potentie verder wordt versterkt, binnen het ‘ecosysteem’ van Visma. Dat spreekt ons erg aan.”

Visma beschouwt de overname als een cruciale stap in het versterken van haar rol als toonaangevende leverancier van SaaS-oplossingen in het publieke domein. Door de krachten te bundelen met GW Crossmedia, streeft Visma ernaar haar klanten nog beter van dienst te zijn en innovatieve oplossingen te bieden voor het beheer en de duurzame toegankelijkheid van digitale informatie. 

“De integratie van GW Crossmedia in de Visma-familie markeert het begin van een nieuwe fase in de ontwikkeling van geavanceerde e-government oplossingen. We kijken ernaar uit om samen met GW Crossmedia de toekomst van digitale archivering vorm te geven en de transparantie van publieke organisaties te vergroten,” aldus Rob Steneker, business area director bij Visma. 


GW Crossmedia blijft GW Crossmedia

GW Crossmedia zal blijven opereren onder haar eigen naam en met het bestaande team, als onderdeel van de Visma Groep. De bestaande overeenkomsten met klanten en partners blijven onveranderd, waardoor de continuïteit gewaarborgd blijft. Voor de klanten van GW Crossmedia verandert er dus niets in de manier van werken.

Door de samenwerking met Visma organisaties in Nederland, zoals Visma Circle, zal GW Crossmedia haar expertise verder kunnen delen en uitbouwen.
“Zowel qua cultuur als qua visie op de markt zijn er veel overeenkomsten. We zijn dan ook enorm blij met deze stap en verheugen ons op de samenwerking”, aldus Luuk van den Boom, managing director van Visma Circle. 


 

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen