M&A

Visma breidt marktaandeel in zorgsector uit met overname ZilliZ

Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt ZilliZ over van Festos Investment Partners en haar mede aandeelhouders. Het snelgroeiende ZilliZ biedt een geïntegreerd elektronisch cliëntendossier (ECD) inclusief administratiesysteem voor kleinschalige zorgaanbieders en samenwerkingsverbanden. De snelle groei tot marktleider in dit segment is het resultaat van mond-tot-mondreclame van tevreden gebruikers en implementatiepartners. Kenmerkend aan de software is de gebruiksvriendelijkheid en de korte implementatietijd. Na Ecare en Therapieland is ZilliZ de derde healthtech overname van Visma in Nederland.

Het aantal aanbieders van kleinschalige zorg groeit hard. Ze verlenen zorg vanuit verschillende wetgevingen waardoor ze regelmatig een meervoudige financiële administratie moeten opnemen in hun bedrijfsvoering. Alleen ontbreekt het vaak aan een omvangrijke administratieve afdeling en kennis van administratieve processen. Kleinschalig georganiseerde zorgaanbieders willen zorg verlenen en zo min mogelijk last ervaren van administratieve druk. Ze hebben daarnaast niet de middelen om een geavanceerd zorgsysteem aan te schaffen. De kans bestaat dat deze organisaties zorg verlenen maar niet betaald krijgen omdat de verantwoording richting gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren niet volledig is.

ZilliZ (opgericht in 2006) biedt voor die organisaties een intuïtief en compleet ECD inclusief administratief systeem voor een correcte facturatie naar gemeenten, zorgkantoren en - verzekeraars. Behalve de gebruiksvriendelijkheid heeft ZilliZ een uitgebreide supportafdeling om zorgprofessionals maximale ondersteuning te kunnen bieden.

“Wat ZilliZ onderscheidt is de focus op kleinschalige zorg en in het bijzonder de zorgverleners zelf”, zegt Rutger Buddingh’, algemeen directeur van ZilliZ. “Dit doen wij met een persoonlijke manier van ondersteuning, toegankelijk en betaalbaar”.

Deze filosofie slaat aan. Ruim 4.000 kleinschalige zorgorganisaties werken met ZilliZ voor hun zorgregistratie en administratie. Nu staat het bedrijf voor de volgende fase; doorontwikkeling van het platform, toevoegen van nieuwe functies en vergroting van de zichtbaarheid. Zo kan ZilliZ bijvoorbeeld beter tegemoet te komen aan kleinschalige organisaties die agenda gedreven werken. Om die slag te kunnen maken, heeft ZilliZ zich aangesloten bij de Visma-familie.

Rutger Buddingh’: “We zijn blij dat we met hulp van Visma op het gebied van technologie om zo onze groeiplannen verder kunnen vormgeven. Ook kijken we uit naar samenwerking met andere Visma-bedrijven die de zorgsector bedienen zoals Ecare. ”

John Reynders, Area Director Visma Benelux: “Kleinschalige zorgaanbieders willen zich focussen op de zorg en niet op bureaucratie. Toch ontkomen ze niet aan administratie want voldoen aan wet- en regelgeving leidt tot administratieve lasten. ZilliZ heeft fantastische software om zorgprofessionals meer tijd te geven voor het verlenen van zorg. Daarmee levert ZilliZ een concrete bijdrage aan onze missie: empower people by simplifying and automating complex processes. We zijn blij en trots dat de marktleider in het segment van de kleinschalige zorg ook aansluit bij Visma. Hierdoor zijn we nog beter in staat om de verschillende soorten zorgorganisaties te bedienen.”

ZilliZ blijft onder eigen naam en met de huidige medewerkers de bedrijfsactiviteiten voortzetten. De organisatie krijgt ondersteuning van ondermeer de tech en security hubs van Visma om de volgende stap te maken. Ook zal ZilliZ als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het zorgecosysteem.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen