Organisation

Visma breidt portfolio uit met SmartTrackers, management systeem voor duurzaamheidsbeleid

Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt SmartTrackers over. Deze tech scale-up biedt een digitaal platform waarmee organisaties prestaties meten, managen en verantwoorden op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en kwaliteit. Met SmartTrackers breidt Visma haar portfolio uit met een compleet managementsysteem voor duurzaamheidsbeleid.

Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt SmartTrackers over. Deze tech scale-up biedt een digitaal platform waarmee organisaties prestaties meten, managen en verantwoorden op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en kwaliteit. Met SmartTrackers breidt Visma haar portfolio uit met een compleet managementsysteem voor duurzaamheidsbeleid. Dit ondersteunt organisaties onder meer om te voldoen aan het groeiend aantal rapportageverplichtingen en het behalen van de klimaatdoelen.

SmartTrackers is in 2010 opgericht als hulpmiddel bij het opstellen en beheren van duurzaamheidsbeleid zoals het meten van de CO2-reductie en duurzaam inkopen. Het platform ondersteunt het meten van de uitstoot, stellen van doelen, bepalen van maatregelen, doorrekenen van effecten en rapporteren over voortgang. De flexibiliteit van de software maakt consolidatie in zowel midden- en kleinbedrijf als multinational mogelijk. Daarnaast helpt de inzet van SmartTrackers financiële instellingen bij het beheersen van duurzaamheidsrisico’s, iets dat De Nederlandse Bank en Autoriteit Financiële Markten aanbevelen.

Bovendien maakt SmartTrackers certificeringsprocessen overzichtelijk voor bijvoorbeeld CO2-prestatieladder, Greenhouse Gas Protocol, ISO en GRI. Door de gebruiksvriendelijke dossiervorming is snel duidelijk wat er moet gebeuren om aan een norm of standaard te voldoen. Het beheer van de bedrijfsvoering vindt centraal plaats en de samenwerking met controlerende instanties gaat eenvoudig via het platform.

Bijna 2.000 organisaties in maakindustrie, bouw, overheid en financiële dienstverlening gebruiken SmartTrackers. De software is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

“SmartTrackers geeft bedrijven al sinds 2010 krachtig gereedschap om effectief beleid te voeren op niet-financiële onderwerpen", zegt Leo Smit, oprichter en directeur van SmartTrackers. "Met het oog op de toenemende noodzaak om aan allerlei wettelijke verplichtingen te voldoen, zien wij nu enorme groeikansen. Door ons aan te sluiten bij Visma versterken we onze unieke positie in de markt en bouwen we verder aan de brug tussen financial en non-financial reporting. We kijken er naar uit om samen te werken met de andere Vismabedrijven.”

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “Elke organisatie staat voor de enorme opgave om de CO2-uitstoot te verlagen. We zijn daarom blij en trots dat SmartTrackers aansluit bij Visma. Dit gebruiksvriendelijke digitale platform mobiliseert organisaties om beter te presteren op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en kwaliteit. De software draagt daarmee bij aan onze visie: shaping the future of society through technology.”

SmartTrackers blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen