Organisation

Visma breidt zijn aanbod van HR-oplossingen voor de Nederlandse markt uit met de overname van HR2day en Dotweb

Visma heeft zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt het afgelopen jaar fors uitgebreid. Met de overname van HR2day en Dotweb heeft de organisatie nu ruim 2.000 werknemers in deze voor Visma uiterst strategische regio en versterkt het zijn leiderschapspositie op de Europese markt.

Visma heeft zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt het afgelopen jaar fors uitgebreid. Met de overname van HR2day en Dotweb heeft de organisatie nu ruim 2.000 werknemers in deze voor Visma uiterst strategische regio en versterkt het zijn leiderschapspositie op de Europese markt.

“Het verheugt ons om HR2day en Dotweb binnen de Visma Group te verwelkomen. Deze twee sterke nieuwe aanwinsten zijn voor ons van grote strategische waarde. Ze stellen ons in staat om ons aanbod op hrm-gebied nog verder uit te breiden en onze positie op de Nederlandse en Europese markt te versterken”, zegt Øystein Moan, ceo van Visma.

HR2day is aanbieder van een uitgebreid cloudplatform dat integrale ondersteuning biedt voor hr-processen, van salarisadministratie tot talentbeheer. Dotweb is marktleider in verzuim- en hr-oplossingen die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de gezondheidszorg, de overheidssector en het bedrijfsleven.

Andy Verstelle, managing director en medeoprichter van HR2day: “Het is fantastisch om deel uit te gaan maken van Visma, een organisatie met een zeer sterke strategische focus op de hr-markt. Ik zie dit als het juiste moment om mijn taken neer te leggen na meer dan negen jaar actief te zijn geweest als managing director van HR2day.”

Marcel de Brauwer, medeoprichter en de nieuwe managing director van HR2day: “Ik ben ervan overtuigd dat onze toetreding tot de Visma-organisatie ons zal helpen om HR2day verder te ontwikkelen en onze toonaangevende cloudoplossing en alom gewaardeerde klantenfocus kracht bij te zetten. Dit zal bestaande en nieuwe klanten meerwaarde bieden.”

Marcel Kok, directeur van Dotweb: “We zijn heel enthousiast over de toetreding tot de Visma Group. We zijn er honderd procent zeker van dat we hiermee onze langetermijnfocus en ondernemende bedrijfscultuur in stand kunnen houden. Dat is iets waarvan zowel de werknemers als de klanten van Dotweb zullen profiteren.”

Beide bedrijven zullen zelfstandig blijven opereren binnen de Visma Group.

Over HR2day

HR2day is een moderne hr- en salarisoplossing in de cloud voor de werkgever van vandaag én morgen, ontwikkeld op het Salesforce-platform. In één oplossing worden alle hr-processen ondersteund. Al honderden (middel)grote werkgevers ondersteunen hun medewerkers, managers en professionals bij hun dagelijkse hr-processen, hr-transacties en informatieverzoeken met HR2day. HR2day heeft 30 medewerkers en een omzet van 4,5 miljoen euro. Meer over HR2day

Over Dotweb

Dotweb is sinds 2004 actief op de arbo-en verzuimmarkt en is marktleider op het gebied van interne arbodiensten. Het bedrijf richt zich tevens op externe arbodiensten, grote werkgevers die de eigen regie voeren en gevolmachtigden. Dotweb is ervan overtuigd dat gezonde en gemotiveerde medewerkers de basis zijn van gezonde organisaties en resultaten en werkt daarom samen met toonaangevende organisaties in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. In 2017 heeft Dotweb een geheel nieuwe, state-of-art verzuimapplicatie ontwikkeld: Dotweb Cloud, dat volledig conform de AVG-richtlijnen is opgebouwd en als eerste in Nederland AVG-gecertificeerd is. De organisatie heeft 25 medewerkers en een omzet van 2,5 miljoen euro. Meer over Dotweb

Meer informatie: Anita Loman, PR & Communicatiemanager Visma Software BV - tel. 06 511 48 195

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland