Organisation

Visma neemt 100 procent aandelen Raet over

Visma heeft 100 procent van de aandelen van Raet overgenomen. Samen zijn Raet en de Visma Group nu Europa’s belangrijkste leverancier van cloudsoftware voor kleine, middelgrote en grote organisaties, in de particuliere en (semi)publieke sector.

Visma heeft 100 procent van de aandelen van Raet overgenomen. Samen zijn Raet en de Visma Group nu Europa’s belangrijkste leverancier van cloudsoftware voor kleine, middelgrote en grote organisaties, in de particuliere en (semi)publieke sector.

Visma Group en Raet gaan 10 miljoen eindgebruikers bedienen en worden hiermee een van de meest toonaangevende leveranciers van hr-oplossingen in Europa. Klanten zullen profiteren van de toegenomen innovatiekracht en flexibiliteit die zal worden ingezet om hen nog beter te kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun organisatie en medewerkers.

De overname van Raet is een strategische keuze van Visma om zijn positie in Nederland en België te versterken, waar Visma reeds actief is met boekhoud-, erp-, payroll en aanverwante cloudsoftware. Door deze combinatie wordt de markt voor Visma aanzienlijk uitgebreid en krijgen de klanten van beide organisaties toegang tot toonaangevende cloudsoftware.

De acquisitie leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden omdat het aanbod van Raet goed past bij Visma’s hrm-strategie

“De hooggekwalificeerde medewerkers van Visma en Raet, met gezamenlijk ruim 3000 ontwikkelaars, vormen samen een sterke internationale hrm-omgeving. Dit versterkt ons vermogen om nieuwe en bestaande klanten op de lange termijn duurzame oplossingen te blijven bieden”, zegt Øystein Moan, ceo van Visma. “De acquisitie leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden omdat het aanbod van Raet goed past bij Visma’s hrm-strategie”, vervolgt Moan.

“De Raet-organisatie is nu onderdeel van de Visma Group onder de algehele leiding van Øystein Moan, ceo van Visma. De Raet-organisatie in Nederland wordt vanaf nu aangestuurd door Debby de Gelder.” zegt Kobe Verdonck. “Ik zie dit dan ook als het juiste moment om na vier fantastische jaren af te treden als ceo van Raet” vervolgt Verdonck.

De partijen doen geen mededelingen over de verdere details van de overname.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen