Organisation

Visma neemt PlusPort over - toonaangevende Nederlandse leverancier van learningmanagementsystemen en e-learningoplossingen

Visma heeft overeenstemming bereikt over de overname van PlusPort, marktleider in cloudoplossingen voor leren en ontwikkelen. Het sublabel SafetyPort maakt ook deel uit van de transactie.

Oslo/Den Haag - 4 september 2019

Visma heeft overeenstemming bereikt over de overname van PlusPort, marktleider in cloudoplossingen voor leren en ontwikkelen. Het sublabel SafetyPort maakt ook deel uit van de transactie.

Visma's aanwezigheid op de Nederlandse markt is de afgelopen twaalf maanden aanzienlijk gegroeid. Het softwareaanbod van het bedrijf op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid. Naast Visma Connect (EBPI) en Visma Software maken verschillende bekende organisaties als Visma Raet, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Dotweb, HR2day, Visma Idella en Pinkweb deel uit van de Visma-groep.

PlusPort heeft momenteel 38 mensen in dienst en levert cloudoplossingen for learning & development. Hun oplossingen worden gebruikt door meer dan 975.000 professionals, wat PlusPort marktleider maakt in Nederland op het gebied van cloudgebaseerde leer- en certificeringsdiensten. Klanten kunnen het PlusPort-platform op wereldwijde schaal gebruiken en het aantal actieve gebruikers varieert van 100 tot meer dan 35.000 per klantportaal in allerlei branches. Het sublabel SafetyPort levert cloudgebaseerde risicobeperkende systemen waarin klanten incidenten registreren en analyseren en corrigerende acties beheren om risico's te beperken.

"We zijn verheugd PlusPort te mogen verwelkomen in de Visma-familie. De producten en diensten van PlusPort zijn een uitstekende aanvulling op ons nationale en internationale portfolio. Dit versterkt onze positie als toonaangevende leverancier van cloudsoftware in Nederland en internationale markten," zegt Carsten Boje Møller, divisiedirecteur van Visma Custom Solutions.

"We kijken uit naar het ontwikkelen van onze propositie als onderdeel van een sterke organisatie als Visma. Dit is een logische en belangrijke stap voor de toekomstige ontwikkeling van PlusPort. We kunnen nu onze ambitie realiseren om de beste producten en diensten op een snellere en stabielere manier te leveren. Door ons team te verrijken met de ervaring en kennis van de Visma-groep, kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten ”, zegt Ron Bruijn, directeur van PlusPort.

John Reynders, Country Director Nederland: "Nederland is voor Visma de belangrijkste groeimarkt. De focus ligt op innovatie en het ondersteunen van organisaties om maximaal te kunnen presteren. PlusPort is een prachtige aanvulling op de Visma-familie die bijdraagt aan dat doel."

Meer informatie:

Carsten Boje Møller, Divisional director, Visma Custom Solutions, tel: +45 21 488 431

Ron Bruijn, director PlusPort, tel: 06 42 238 145

Anita Loman, PR & Communicatiemanager Visma Software, tel. 06 51 148 195

Over PlusPort

Met meer dan 15 jaar ervaring levert PlusPort software en services voor training, certificering en e-learning aan professionele gebruikers. Sublabel SafetyPort levert software en services voor risicobeperking. PlusPort LMS wordt wereldwijd gebruikt door klanten in meer dan 19 talen. Met 38 medewerkers, ruim 975.000 gebruikers bij 17.000 klanten en met meer dan 3,2 miljoen trainingsuren en 750.000 transacties per jaar, is PlusPort een toonaangevende leverancier van LMS & Compliance-software en e-learning, mobiel leren en AR/VR-learning . Het PlusPort-platform biedt een ultramoderne cloudoplossing die naadloos in elk IT-landschap kan worden geïntegreerd. Veilig, schaalbaar en betrouwbaar zijn de kernwaarden binnen onze klantenservice op een 24/7 basis.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen