M&A

Visma neemt snelgroeiend Belgisch HR-techbedrijf Beeple over

Visma, Europees leider in cloudsoftware, heeft de Belgische tech scale-up Beeple overgenomen. Beeple is een plannings- en communicatietool voor bedrijven die werken met ploegendiensten. Het snelgroeiende softwarebedrijf heeft een leidende positie in de uitzendsector in België. Onder andere vaccinatiecentra in diverse grote centrumsteden zetten Beeple in voor de planning van vrijwilligers en artsen.

Beeple is in 2016 door Karel Rabaut en Nathan Samson opgericht. De oprichters merkten dat veel uitzendbureaus moeite hadden om flexwerkers effectief te plannen. Dit is door de toenemende krappe arbeidsmarkt en de toegenomen vraag naar flexwerkers belangrijker dan ooit. Bij veel bedrijven is planning net zo belangrijk als traditionele HR-taken als rekrutering en payroll.

Beeple is een centraal platform dat alles rondom HR met elkaar verbindt. De tool biedt een directe lijn tussen de verschillende stakeholders, zoals een uitzendbureau, een klant en een uitzendkracht. Vooral voor complexe flexibele planningen biedt Beeple functies die in de klassieke planningstools ontbreken. Zo is het mogelijk om verschillende personen tegelijk op een planning te laten werken en automatisch complexe factoren zoals procedures in de verwerking op te nemen.

Beeple bedient met dertig medewerkers bedrijven in diverse sectoren, van uitzendbureaus tot organisaties in retail, horeca en de zorgsector. Maandelijks werken 30.000 actieve gebruikers in 26 landen verspreid over drie werelddelen met de HR-software. Beeple ziet de Benelux als belangrijkste markt en wil vooral uitbreiden in Frankrijk en Spanje.

Nieuwe stap in groeiverhaal

De overname door Visma is de volgende stap in het groeiverhaal van Beeple. “We hebben de ambitie om stevig te blijven groeien in de Benelux en nieuwe markten in het buitenland te verkennen. Bij Visma komen we terecht in een ecosysteem dat onze business begrijpt en ons zal helpen om verder op te schalen, vooral op het gebied van SaaS. We zijn ervan overtuigd dat deze evolutie zowel voor onze klanten als onze werknemers een positieve impact zal hebben”, zegt Karel Rabaut van Beeple.

Eigen identiteit blijft behouden

Beeple zet als zelfstandig bedrijf, binnen de Visma-groep, de bedrijfsactiviteiten voort. “We zijn in de Benelux een herkenbaar en sterk merk, dus blijven we zeker vasthouden aan onze eigen naam en identiteit”, zegt Nathan Samson, medeoprichter van Beeple. “Natuurlijk gaan we wel de nodige samenwerkingen met Visma-bedrijven opzetten. We zijn immers trots dat we deel mogen uitmaken van zo’n mooie groep. Met behulp van Visma’s kennis van SaaS, business development, operationele processen en IT best practices kunnen we onze groei-ambities versnellen.”

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma, is het daarmee eens: “We zijn trots dat we de Visma-familie verder kunnen uitbreiden met deze fantastische tech scale-up. De krapte op de arbeidsmarkt is een uitdaging waar ieder bedrijf mee te maken krijgt. De unieke propositie van Beeple biedt veel meerwaarde om hierbij te ondersteunen. Behalve op het gebied van technologie zien we bovendien een prachtige culturele match tussen twee ondernemende bedrijven als Beeple en Visma.”

Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd. Venero Capital Advisors trad op als exclusief financieel adviseur van Beeple.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen