Financials

Visma realiseert recordomzet en voortdurende geografische expansie

De organische omzetgroei en nieuwe acquisities zorgden ervoor dat de omzet van Visma in het derde kwartaal verder steeg.

Visma behaalde in het derde kwartaal van 2023 een recordomzet van 593 miljoen euro, een groei van 15 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA bedroeg 203 miljoen euro, eveneens een recordniveau, en 18 procent meer dan in het derde kwartaal van 22.

“Het was opnieuw een veelbewogen kwartaal voor Visma, met aanhoudende groei en geografische expansie. Onze positieve ontwikkeling wordt gedreven door een combinatie van hogere verkopen aan bestaande en nieuwe klanten, overnames van hoogwaardige softwarebedrijven en verstandig kostenbeheer”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Aan het einde van het kwartaal bediende Visma 1,6 miljoen klanten in Europa en Latijns-Amerika Amerika, een groei van 18% jaar-op-jaar.

“Ons bedrijf blijft groeien en bloeien dankzij de onvermoeibare inspanningen van een team van bijna 15.000 zeer bekwame en betrokken medewerkers. Samen leveren we de bedrijfskritische software waarvan onze klanten afhankelijk zijn om hun bedrijf met controle en efficiëntie te runnen”, voegt Hverven toe.

24 overnames in 2023

Visma deed in het derde kwartaal acht overnames. In België heeft de Groep haar positie aanzienlijk versterktpositie door de overname van postboekhoudsoftwareleverancier Silverfin, met bijna 320.000 eindklanten.

In Noorwegen werd het aanbod aan de publieke sector uitgebreid met de overname van Acos, leverancier van cloudsoftware voor onder meer documentverwerking en archiefsystemen. De eerste Visma-vlag werd in IJsland geplant met de overname van boekhoudsoftwareleverancier Payday, en de eerste ERP-oplossing in Chili werd veiliggesteld met Laudus.

Visma heeft tot nu toe in 2023 in totaal 24 softwarebedrijven overgenomen, en fusies en overnames blijven een belangrijke motor van groei en innovatie voor de Groep.

Aan het einde van het derde kwartaal bedroeg de Annualized Repeatable Revenue (ARR) van Visma 2,2 miljard euro, een stijging van 24 procent op jaarbasis.

“Terwijl macro-economische en geopolitieke onzekerheden blijven opdoemen over onze kernmarkten, blijft Visma’s SaaS-bedrijfsmodel met een hoge mate van op abonnementen gebaseerde inkomsten een bron van stabiliteit en kracht”, zegt Hverven.

Lees hier het volledige rapport.

Belangrijkste hoogtepunten voor Q3 2023:

  • Omzet van 593 miljoen euro, 15% groei op jaarbasis
  • EBITDA van 203 miljoen euro, 18% groei op jaarbasis
  • De jaarlijkse herhaalbare omzet (ARR) bedroeg 2 175 miljoen euro
  • Gedurende het kwartaal acht overnames afgerond wereldwijd

Q3 2023 in cijfers

Cijfers in miljoen euro Q3 23 Q3 22 Wijziging
Winst 593 514 +15%
EBITDA 203 172 +18%
Nettoresultaat uit voortgezette activiteiten 5 609 -99%

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen