Organisation

Visma schakelt versnelling hoger binnen de bouwsector met de overname van Belgische UseItGroup-Bouwsoft

UseItGroup – gekend van de merken Bouwsoft, Groensoft en Archisoft – komt onder de vleugels van de Visma Group. Met deze overname neemt Visma een vliegende start binnen de sterk groeiende bouw- en installatiesector in België.

UseItGroup – gekend van de merken Bouwsoft, Groensoft en Archisoft – komt onder de vleugels van de Visma Group. Met deze overname neemt Visma een vliegende start binnen de sterk groeiende bouw- en installatiesector in België.

Visma – titelsponsor van het Jumbo-Visma team van Wout van Aert – is de Europese leider in cloud bedrijfsoplossingen. De van oorsprong Noorse multinational, goed voor 12.500 werknemers, zet zijn opmars in België verder. Deze overname is de vierde in rij in België, na Yuki, Syneton en Admisol. Met Bouwsoft verruimt Visma nu zijn spectrum met sectorspecifieke oplossingen.

John Reynders, area director Visma Benelux zegt "Met de samenwerking met Bouwsoft creëren we een voorsprong in de markt van bouwprofessionals. De bouwfirma’s onder onze 1,2 miljoen klanten in Europa gaan zo kunnen profiteren van de Bouwsoft expertise. Ook Bouwsoft en haar klanten kunnen putten uit de innovaties en expertise die we als groep hebben."

De bouw gerelateerde sector, met bijna 150.000 actieve bedrijven, is een belangrijke economische sector in België en maakt op dit ogenblik een inhaalbeweging op vlak van digitalisering. Met 25 jaar expertise en meer dan 10.000 bouwprofessionals biedt Bouwsoft een complete en geïntegreerde oplossing die de vele aspecten van de administratie vereenvoudigt.

Het softwarepakket bundelt CRM en offertes, is verbonden met materiaal toeleveranciers en beschikt over een tool voor efficiënte projectopvolging. Met Bouwsoft’s nacalculatie is het perfect mogelijk om werkelijke kosten te vergelijken met de oorspronkelijke offerte. Bouwsoft maakt het ook mogelijk om vlot (tussentijds) te factureren en betalingen op te volgen. Door middel van de mobile app zijn bouwprofessionals perfect in staat om op de werf tijdregistratie te doen, werkbonnen digitaal te verwerken en alle informatie te consulteren.

De digitalisering binnen het bouwsegment zit in een enorme versnelling. Bouwondernemers zoeken naar een totaaloplossing waarmee ze snel aan de slag kunnen en hun administratie kunnen verlichten. Dankzij onze samenwerking met Visma, kunnen we nu nog meer investeren in de digitalisering van onze klanten” zegt Henk Cloetens, managing director van Bouwsoft.

Naast Bouwsoft ontwikkelde UseItGroup ook gespecialiseerde administratieve software voor architecten en tuinprofessionals die in de markt worden geplaatst onder de productnamen Archisoft en Groensoft.

Bouwsoft, Groensoft en Archisoft zetten onder de huidige namen de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De bestaande samenwerkingen en onafhankelijkheid blijven gegarandeerd. Het huidige management blijft aan boord en het lokale team wordt verder uitgebreid. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.


Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen