Organisation

Visma trekt nieuwe investeerders aan

Visma, een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software aan Europese bedrijven en overheden, breidt zijn aandeelhoudersbestand. De aandeelhouders waarderen Visma op €16 miljard en staan achter de uitbreidingsplannen van Visma in Europa.

Aeternum Capital, Overheidspensioenfonds Noorwegen (Folketrygdfondet), Vind en GIC sluiten zich aan als aandeelhouders van Noors softwarebedrijf

  • Visma zet in op strategische uitbreiding van het aandeelhouderschap
  • Aandeelhouders waarderen Visma op €16 miljard
  • Kernstrategie blijft ongewijzigd

Amsterdam 10 september 2021

Visma, een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software aan Europese bedrijven en overheden, breidt zijn aandeelhoudersbestand uit via een secundaire verkoop aan de institutionele beleggers Aeternum Capital, Overheidspensioenfonds Noorwegen (Folketrygdfondet), Vind en GIC. De aandeelhouders waarderen Visma op €16 miljard en staan achter de uitbreidingsplannen van Visma in Europa.

Na de voltooiing van de transactie behoudt Hg, wereldwijde investeerder in softwarebedrijven en dienstverleners, een meerderheidsbelang in Visma. Ook investeerders GIC, ICG, CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus en het management van Visma blijven aandeelhouder.

De kernstrategie van Visma, de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van innovatieve cloudsoftware en -dienstverlening, blijft ongewijzigd. Dankzij deze strategie is het Noorse bedrijf uitgegroeid tot een van de grote Europese leveranciers van bedrijfskritische software voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen en de publieke sector.

Visma realiseert al twintig jaar een ononderbroken omzetgroei. Dit door zich te concentreren op de ontwikkeling van cloudoplossingen van wereldklasse. Die helpen klanten om hun efficiëntie en concurrentievermogen te verbeteren door complexe processen te vereenvoudigen en digitaliseren.

John Reynders, Area Director Visma Benelux: "Dankzij onze toegewijde en getalenteerde werknemers met hun ondernemersmentaliteit en lokale expertise hebben we onze positie in Europa, waaronder in Nederland en België, bereikt. Visma krijgt ook al een tijd ondersteuning van goed geïnformeerde investeerders. Die zijn zeer waardevol geweest voor onze groei. Wij heten de nieuwe investeerders van harte welkom en danken hen voor het vertrouwen in onze strategie en de verdere ontwikkeling van onze cloudtechnologie van wereldklasse.”

Reynders ziet een mooie toekomst van Visma voor zich nu steeds meer bedrijven en overheden de waarde inzien van cloud-oplossingen als ondersteuning bij hun bedrijfsprocessen. “Visma bevindt zich in een unieke positie om deze groei te bevorderen, dankzij onze fantastische werknemers, internationale aanwezigheid, een breed netwerk en steeds grotere steun van investeerders van wereldklasse."

ABG Sundal Collier en Goldman Sachs International hebben opgetreden als placement agents in de transactie. Ropes & Gray, Skadden en Wiersholm hebben de transactie juridisch begeleid.

Voor een nadere toelichting, neem contact op met:

John Reynders, Area Director Visma Benelux: email: [email protected]Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland