M&A

Visma versterkt e-government portfolio met overname ScanGo

ScanGo (https://www.scango.nl/), toonaangevende leverancier voor high-end cloudoplossingen binnen parkeerbeheer, de openbare ruimte, handhaving en de beveiligingsmarkt wordt onderdeel van Visma. Met deze stap versterkt Visma haar leidende positie als leverancier voor professionele SaaS oplossingen in het publieke domein.

Vanwege de synergie mogelijkheden die worden gezien, zal ScanGo als zelfstandige productlijn onderdeel worden van Visma iASSET. Visma iASSET, vooraanstaand leverancier van asset management systemen voor het beheer van de openbare ruimte, is sinds 2021 onderdeel van Visma. De samenwerking tussen beide bedrijven biedt voordelen voor de klanten en geeft een impuls aan de verdere ontwikkeling van innovatieve e-government oplossingen voor het beheer van de fysieke leefomgeving.

ScanGo

ScanGo, bekend om zijn high-end modulaire software oplossingen voor het efficiënt scannen van de openbare ruimte, handhaving en parkeerbeerbeheer biedt gemeenten een complete oplossing voor de controle van onder andere betaald parkeren en monitoring van de openbare ruimte.

Inzicht en zichtbaarheid

Met het intuïtieve ScanGo platform krijgen beleidsmakers actueel inzicht in het parkeergedrag, waardoor weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen. Bovendien biedt ScanGo de mogelijkheid tot zichtbaar handhaven door flexibele aanpassingen aan de scanauto's en -scooters, waarmee het logo van de gemeente trots op de voertuigen kan worden gepresenteerd.

Directie van ScanGo: “Deze strategische samenwerking stelt ons in staat om ons huidige pad van groei en professionalisering te versnellen. Overal ter wereld zie je een toenemende behoefte aan parkeer-, handhaving- en security management oplossingen zoals ScanGo deze aanbiedt. "Als toonaangevend leverancier op dit gebied, geloven we dat we onze kennis, producten en marktaanwezigheid nog sneller kunnen uitbreiden door de krachten met Visma iASSET te bundelen.” 

Robbert Bloksma, Managing Director, Visma iASSET, zegt: “De wereldwijd toenemende behoefte aan Asset management systemen, zoals iASSET, voor het beheer van objecten in de openbare ruimte en de daarbij komende behoefte aan accurate data van het openbare domein, wordt versterkt door de inzichtelijke systemen van ScanGo. "Deze strategische overname stelt ons in staat gemeenten nog verder te ontzorgen en onze bewezen technologie breder beschikbaar te maken en informatie van openbare ruimte objecten breder aan te bieden.”

Rob Steneker, Business Area Director, Visma “We zijn blij met de komst van ScanGo, die past in de Visma strategie onze positie als SaaS  leverancier in het publieke domein verder te versterken.”

ScanGo en Visma bundelen per direct hun krachten. ScanGo zal als onderdeel van Visma iASSET haar werkzaamheden voortzetten.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland