Financials

Visma versterkt positie als Europees koploper in cloud accounting met de overname van Silverfin

Silverfin (https://www.silverfin.com/), de toonaangevende leverancier van cloudsoftware voor accountants in België, zal zijn groeitraject voortzetten als onderdeel van Visma.

Silverfin is een cloud-native leverancier van post-accountancy, inclusief het voorbereiden van rekeningen en gerelateerde workflows. Opgericht in 2013 en gevestigd in Gent, België, biedt het bedrijf een onderscheidend aanbod aan een sterke basis van internationale klanten, waaronder de Big 4.

Het platform van Silverfin stelt accountants in staat de efficiëntie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid op het gebied van compliance- en rapportagediensten te verbeteren, en stimuleert de ontwikkeling en levering van nieuwe adviesdiensten. De meeste van de bijna 850 directe klanten van het bedrijf zijn accountantskantoren, en het platform heeft bijna 320.000 eindklanten.

De overname versterkt Visma’s aanwezigheid op de Belgische softwaremarkt aanzienlijk en versterkt ook de positie van de Groep als Europa’s cloud accountingsoftware kampioen.

“Silverfin geeft accountants de technologie en tools die ze nodig hebben om succesvoller te zijn, zowel voor zichzelf als voor hun klanten, waardoor Silverfin een perfecte match is voor Visma. We kijken ernaar uit om hun groei te ondersteunen en verder te versnellen”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Een gemeenschappelijke visie

Silverfin is in 2013 opgericht door een accountant die gefrustreerd was door inefficiënte werkprocessen, en een software-architect die op zoek was naar een uitdagend probleem dat kon worden opgelost met behulp van cloud computing.

Samen begonnen ze na te denken over hoe data en de cloud het leven van accountants gemakkelijker konden maken, hun bedrijf beter konden maken en tegelijkertijd nieuwe inkomstenmogelijkheden konden ontsluiten uit klantadviesdiensten met toegevoegde waarde.

Vandaag de dag is Silverfin uitgegroeid tot de toonaangevende aanbieder van cloud-accounting in België, met 28 van de 30 grootste accountantskantoren van het land als klant.

“Dit is een enorme mijlpaal voor Silverfin. In de loop der jaren hebben we het geluk gehad interesse te hebben gewekt van veel organisaties die wilden samenwerken met Silverfin. We hebben Visma leren kennen en delen een gemeenschappelijke visie op ondernemerschap, technologische innovatie en klantgerichtheid. Het Silverfin-product zal nu worden verspreid naar veel meer accountants”, zeggen Tim Vandecasteele en Joris Van Der Gucht, medeoprichters van Silverfin.

Pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie

Alleen al in de afgelopen vier jaar is Silverfin uitgebreid naar 15 landen, terwijl het een strategische positie in de Benelux bleef opbouwen. Deze versnelde groei heeft plaatsgevonden zonder afbreuk te doen aan zijn zeer innovatieve cultuur, waarbij het gebruik van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie voor post-accountancy producten pionierde, wat zeer waardevol is gebleken voor klanten.

“De transactie vertegenwoordigt een ongelooflijke kans voor het hele team van Silverfin. Visma is een van de grootste en meest succesvolle cloudsoftwarebedrijven ter wereld en we delen een sterke culturele match. Ik kijk ernaar uit dat we samenwerken om leiding te geven aan de digitalisering van het accountantsberoep in Europa en daarbuiten”, zegt Lisa Miles-Heal, CEO van Silverfin.

Joris Van Gool, Partner bij Hg en Thomas Depuydt, Partner bij Smartfin zeiden: “"Hg en Smartfin zijn trots om samen te werken met Tim, Joris, Lisa en het team, waardoor het accountantsberoep in heel Europa wordt getransformeerd. Gefeliciteerd aan het hele team van Silverfin.”

Silverfin wordt Visma’s zevende acquisitie op de Belgische markt sinds de eerste intrede in het land in 2020 met de overname van Yuki. Sindsdien hebben ook Belgische bedrijven als Syneton, UseItGroup, ionProjects, Teamleader en Beeple zich aangesloten bij Visma.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen