Organisation

Visma zet sterke groei in Nederland voort met overname Onguard

Visma heeft een overeenkomst getekend met Main Capital om Onguard, marktleider in order-to-cash-cloudoplossingen in Nederland, over te nemen. De overname versterkt de positie van Visma op de Nederlandse markt en stelt Onguard in staat zijn platform uit te breiden naar de rest van Europa.

Amsterdam, 20 februari 2020

Visma heeft een overeenkomst getekend met Main Capital om Onguard, marktleider in order-to-cash-cloudoplossingen in Nederland, over te nemen. De overname versterkt de positie van Visma op de Nederlandse markt en stelt Onguard in staat zijn platform uit te breiden naar de rest van Europa.

Visma is de afgelopen jaren gestaag gegroeid op de Nederlandse markt en breidt vandaag zijn aanwezigheid verder uit door Onguard's order-to-cash-oplossingen toe te voegen als strategische aanvulling op zijn cloudoplossingen voor onder meer financieel management, hrm, spend management en e-overheidsoplossingen. Onguard sluit aan bij de familie van bekende Nederlandse merken binnen de Visma group, waaronder Visma Connect, Visma Raet, ProActive, Visma Idella, PinkWeb, HR2day, Dotweb, VerzuimSignaal, PlusPort, Circle Software en Visma Roxit.

Onguard, gevestigd in Amsterdam, is een Europese marktleider in cloudgebaseerde order-to-cash-oplossingen en biedt een end-to-end productsuite, variërend van oplossingen voor risicobeheer en facturering tot kredietbeheer en incasso. Door een combinatie van Onguard’s kernplatform en partnerproducten kan het bedrijf een flexibele, horizontale oplossing bieden die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel kleine als grote ondernemingen in diverse branches. Het bedrijf bedient meer dan 30.000 zakelijke gebruikers binnen 600 bedrijven, waaronder Aon, Schiphol, BMW en LLOYDS Bank.

Visma neemt Onguard over van Main Capital, een strategische investeerder in de Noordwest-Europese software-industrie. Door het leiderschap van Main Capital, de acquisitiestrategie en de focus op partner- en reseller-ecosystemen in de afgelopen zes jaar, heeft Onguard een consistente groei doorgemaakt.

‘We zijn verheugd om ons bedrijf binnen de Visma group verder te kunnen ontwikkelen. Visma's internationale aanwezigheid en het brede productaanbod zullen ons helpen ons platform verder te verbeteren, onze klanten en medewerkers nieuwe mogelijkheden te bieden en onze groeidoelstellingen te bereiken. We kijken uit naar de mogelijkheid om ons bereik op de Europese markt uit te breiden’, zegt Marieke Saeij, ceo Onguard.

‘De order-to-cash-waardeketen is voor ons een strategische prioriteit. Daarom zijn we verheugd om Onguard te mogen verwelkomen bij de Visma-familie. De cloudoplossingen van Onguard zijn een goede aanvulling op onze oplossingen in Nederland. We zien ook goede kansen om samen te groeien in de rest van Europa’, zegt Eivind Gundersen, divisiedirecteur Visma Commerce Solutions.

‘Ik ben er trots op dat Onguard zich bij de groeiende Visma-familie heeft aangesloten en daarmee de keuzevrijheid voor klanten verder vergroot. Hun toonaangevende platform geeft klanten overzicht en controle over hun betalingsprocessen en cashflow, met behoud van duurzame klantrelaties’, zegt John Reynders, Country Director Visma Nederland.

Neem voor meer informatie contact op met:

Visma - Anita Loman, PR & Communicatiemanager, tel. 06 511 48 195

Over Onguard

In de afgelopen 25 jaar is Onguard geëvolueerd van specialist in creditmanagementsoftware naar marktleider in innovatieve oplossingen op het gebied van order-to-cash. Het geïntegreerde, intelligente platform zorgt voor een optimale verbinding tussen alle processen in de order-to-cash-keten en maakt het delen van kritische gegevens mogelijk. Hiervoor worden de nieuwste technologieën gebruikt zoals API's, robotica, machine learning, big data en AI. Gebruikers in meer dan vijftig landen wereldwijd gebruiken het Onguard-platform dagelijks voor succesvol beheer en tastbare resultaten in order-to-cash en creditmanagement. 

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland

Slepen