Organisation

Visma zet strategische uitbreiding Belgische cloud accountancysector voort met overname marktleider Syneton

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt Syneton, de Belgische marktleider op het gebied van kantoorbeheer voor accountants over. Met deze strategische overname, die volgt op de overnames in 2020 van het Belgisch-Nederlandse Visma | yuki en het Belgische Admisol, blijft Visma gestaag groeien in de Belgische accountancy- en ERP-markt.

Syneton werd in 2001 opgericht en biedt kantoorbeheersoftware voor accountantskantoren aan. Het bedrijf met hoofdzetel in Bornem is marktleider met oplossingen als Admin-IS / Admin-Consult voor grote kantoren en met de snel groeiende cloudoplossing AdminPulse voor kleine en middelgrote kantoren. Deze oplossingen vereenvoudigen en automatiseren de werking van het kantoor op vlak van tijdregistratie, projectmanagement, klantmanagement (CRM), medewerkersmanagement (HRM), contactmanagement en rapportagetools. Syneton heeft 35 medewerkers en bedient als marktleider in België ruim 1.200 accountantskantoren.

“De samenwerking met Visma geeft ons zowel nationaal als internationaal nog meer armslag om ons platform verder uit te bouwen. Door aan te sluiten bij de stabiel groeiende Visma-familie versterken we onze betrouwbare positie voor onze klanten en medewerkers”, zegt Christophe Haan, CEO van Syneton.

John Reynders, Area Director Benelux Visma: “Visma biedt accountants in België al enkele van de meest innovatieve accountancy cloud-oplossingen. We zijn dan ook enorm verheugd met het feit dat nu ook Belgisch marktleider Syneton ervoor kiest om onderdeel te worden van onze groeiende Visma-familie. Doordat de oplossingen complementair zijn en we beide de branche zeer goed kennen, zien we veel mogelijkheden om meerwaarde voor onze klanten te realiseren in deze samenwerking.”

Syneton zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De bestaande samenwerkingen en onafhankelijkheid blijven gegarandeerd. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het accountancy-ecosysteem. Informatie wordt zodoende makkelijker uitgewisseld waardoor Visma-klanten nog meer voordeel uit hun software halen. 

Er zijn geen management wijzigingen met deze overname gemoeid. De transactiewaarde van deze overname wordt niet vrijgegeven.

Contact

Milan Vaassen

Perscontact voor Visma Nederland