Spring naar de hoofdtekst

Leen & Visma I yuki: een match made in heaven

Met masters in bedrijfscommunicatie en management én een postgraduaat human resource op zak, was Leen Vanonckelen klaar om haar professionele carrière te kickstarten. De volgende halte? Antwerpen. Een nieuwe stap, een nieuwe stad, een nieuwe uitdaging. Op zoek naar persoonlijke groei en betekenisvol werk. Die vond ze bij Visma I yuki.

Gegrepen door HR, wilde Leen zich niet meteen vastpinnen op één specifieke job.  Er was nog zó veel om te leren en ontdekken. Twee pistes passeerden de revue: een consultancy-functie of een traineeship. Optie één verbleekte snel: Leen vond – en vindt – de (h)echte binding met een bedrijf te belangrijk. Ze wilde zich ergens kunnen wortelen, thuis voelen en mee mogen bouwen aan een duidelijke visie op lange termijn. Visma I yuki lonkte – al wist ze dat zelf nog niet.

Chief happiness officer

Als bestuurslid van de jongerenvereniging AFC kwam ze een eerste keer in aanraking met Yuki. AFC deed de boekhouding ermee. Een eerste zaadje werd geplant. Vervolgens kwam ze in een mailinglijst Carlien Van Den Bril tegen. Haar titel, ‘Chief happiness officer’, deed Leens ogen fonkelen. Een bedrijf dat ‘happiness’ hoog in het vaandel draagt en zorg draagt voor haar medewerkers en partners? Toch maar eens gaan horen.

“Dat er bij Visma I yuki bovendien zoveel vrouwelijke rolmodellen rondlopen, die excelleren in (hoge) posities, vormde een extra duwtje in mijn rug.” 

Leen Vanonckelen

De sollicitatiegesprekken met Carlien en Ellen de Sano, de Managing Director van Visma I yuki, matchten perfect. Alles wat Carlien aanhaalde, klonk op een bepaalde manier vertrouwd, omdat de bedrijfscultuur aansloot bij Leens persoonlijke waarden. Tijdens haar opleidingen wilden velen zo snel mogelijk naar de ‘Big Four’. “Ik wilde vooral op een plek terechtkomen waar ik volledig mezelf kon zijn, groeikansen kon grijpen en waar er een doordacht HR-beleid bestond”, zegt Leen. “Dat er bij Visma I yuki bovendien zoveel vrouwelijke rolmodellen rondlopen, die excelleren in (hoge) posities, vormde een extra duwtje in mijn rug.” 

Blijk van vertrouwen

Leen leerde als trainee heel wat teams, waaronder Customer Support, Customer Success, Marketing en Go-to-Market, kennen.  Na één jaar traineeship werd ze gevraagd om Carliens takenpakket op vlak van soft-HR over te nemen. Leen: “Dat was een ongelooflijke blijk van vertrouwen en een uitgelezen kans, die ik met beide handen greep.” 

Een droom komt uit

Leen floreerde, verdiende haar strepen, maakte haar rolmodellen en collega’s trots en gaf blijk van een enorme gedrevenheid. Toen Carlien vervolgens na haar zwangerschapsverlof een nieuwe rol kreeg richting het leadership-team, kreeg Leen officieel de functie van People & Culture manager bij Visma I yuki België. Een droom kwam uit – en vormt slechts het begin. Dag in, dag uit zet Leen zich in om van Visma I yuki een inspiring & engaging place to work te maken. Over a woman on a mission gesproken!

Vrouwen aan het roer

Een belangrijk aspect achter Leens steile groei van trainee naar People & Culture manager is de sterke aanwezigheid van vrouwelijke rolmodellen. Zo is het geweldig om te zien hoeveel jonge, hongerige, gedreven vrouwen er in het managementteam van Visma I yuki zetelen. Teamwork makes the dream work – en iedereen gaat er vol voor. Leen: “Carlien, Ellen, Ariane (Country Director Visma I yuki BE), Tine (Marketing manager): overal zie je vrouwelijke individuen om naar op te kijken. En dat maakt het zo leuk!”

Wat de toekomst nog zal brengen voor Leen – nog steeds maar 26 – weet ze niet. Ze voelt zich momenteel erg goed, streeft er resoluut naar om met het ganse team Visma I yuki nóg beter te maken – en blijft er vooral rustig onder. “Laten we gewoon verder blijven werken en iedereen kansen blijven geven, vrijheid en verantwoordelijkheid gunnen én gelukkig houden.” Daar heeft ze volledig gelijk in. Back to work!

Ben jij naar aanleiding van dit verhaal benieuwd of werken bij de Visma-familie iets voor jou is? Op onze werken-bij pagina lees je meer over jouw kansen zie je een overzicht van de vacatures bij vele Visma-bedrijven.

Ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Visma

Populairst

  • Myrthe: reizen als inspiratiebron voor mijn werk als hr-director

    Myrthe Smalbraak (32) is sinds september 2022 hr-director bij Visma | Raet. Haar taak is om samen met haar team te zorgen dat collega’s zich goed voelen. Daardoor zijn ze in staat om de beste producten te maken en diensten verlenen. Alleen zo kan het 58-jarige bedrijf een leidende rol blijven spelen. Welke rol speelt Myrthe in dit proces en hoe is ze hierin gegroeid?

  • Wietske: thought leader in customer centric thinking

    Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.