Spring naar de hoofdtekst

Gefeliciteerd met de Dag van de Privacy

Op 28 januari vieren we internationaal de Dag van de Privacy. Cindy Wubben, Chief Information Security Officer bij Visma Benelux geeft een inkijkje in hoe zij en haar 150 collega’s binnen heel Visma dagelijks bezig zijn om de data van klanten en medewerkers te beschermen.

De afgelopen jaren is het bewustzijn op het gebied van privacy en gegevensbescherming vergroot. Dat is in het dagelijks leven best een uitdaging. Je wilt even snel een leuke app downloaden, maar daarvoor moet je wel eerst allerlei privacystatements door lezen en accepteren. Als je als consument moet betalen met je gegevens, rest er vaak niet anders dan de app maar niet te gebruiken. 

Als leverancier doen we ons uiterste best om software te leveren die persoonsgegevens beschermt, geen onnodige gegevens verzamelt en data niet langer bewaart dan nodig. Om maar een paar dingen te noemen. 

Privacy workshops

Onze visie is “Shaping the future of society through technology”, dit geeft ons ook de morele verplichting om security en privacy heel serieus te nemen. Aan het einde van 2022 hebben we dan ook workshops gehouden voor al onze Data Protection Managers in Helsinki, Kopenhagen, Stockholm, Oslo en Veenendaal. Waarbij we allerlei belangrijke privacy gerelateerde onderwerpen met elkaar hebben kunnen bespreken en kunnen leren van elkaars ervaringen. 

En om de dag van de privacy te vieren hebben we een korte video gemaakt over onze netwerk aan Data Protection Managers bij Visma. Zij staan ook komend jaar weer voor onze klanten en medewerkers klaar om de persoonsgegevens te beschermen.

Benieuwd naar hoe Visma data beschermt en wat je kunt doen om je gegevens veilig te houden? Daarover lees je meer op onze internationale blog.

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.