Spring naar de hoofdtekst

Gefeliciteerd met de Dag van de Privacy

Op 28 januari vieren we internationaal de Dag van de Privacy. Cindy Wubben, Chief Information Security Officer bij Visma Benelux geeft een inkijkje in hoe zij en haar 150 collega’s binnen heel Visma dagelijks bezig zijn om de data van klanten en medewerkers te beschermen.

De afgelopen jaren is het bewustzijn op het gebied van privacy en gegevensbescherming vergroot. Dat is in het dagelijks leven best een uitdaging. Je wilt even snel een leuke app downloaden, maar daarvoor moet je wel eerst allerlei privacystatements door lezen en accepteren. Als je als consument moet betalen met je gegevens, rest er vaak niet anders dan de app maar niet te gebruiken. 

Als leverancier doen we ons uiterste best om software te leveren die persoonsgegevens beschermt, geen onnodige gegevens verzamelt en data niet langer bewaart dan nodig. Om maar een paar dingen te noemen. 

Privacy workshops

Onze visie is “Shaping the future of society through technology”, dit geeft ons ook de morele verplichting om security en privacy heel serieus te nemen. Aan het einde van 2022 hebben we dan ook workshops gehouden voor al onze Data Protection Managers in Helsinki, Kopenhagen, Stockholm, Oslo en Veenendaal. Waarbij we allerlei belangrijke privacy gerelateerde onderwerpen met elkaar hebben kunnen bespreken en kunnen leren van elkaars ervaringen. 

En om de dag van de privacy te vieren hebben we een korte video gemaakt over onze netwerk aan Data Protection Managers bij Visma. Zij staan ook komend jaar weer voor onze klanten en medewerkers klaar om de persoonsgegevens te beschermen.

Benieuwd naar hoe Visma data beschermt en wat je kunt doen om je gegevens veilig te houden? Daarover lees je meer op onze internationale blog.

Populairst

  • Myrthe: reizen als inspiratiebron voor mijn werk als hr-director

    Myrthe Smalbraak (32) is sinds september 2022 hr-director bij Visma | Raet. Haar taak is om samen met haar team te zorgen dat collega’s zich goed voelen. Daardoor zijn ze in staat om de beste producten te maken en diensten verlenen. Alleen zo kan het 58-jarige bedrijf een leidende rol blijven spelen. Welke rol speelt Myrthe in dit proces en hoe is ze hierin gegroeid?

  • Wietske: thought leader in customer centric thinking

    Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.