Skip to main content

Visma blog - Laat technologie voor je werken

All articles

 • Hoezo werkdruk? Als docent heb je toch 12 weken vakantie?!

  Medewerkers uit de onderwijssector vinden massaal (87%) dat de werkdruk niet serieus wordt genomen door mensen van buiten de sector. Ook realiseren ‘buitenstaanders’ zich te weinig hoe waardevol het werk is, zo stelt 86 procent van de onderwijsmedewerkers. Twee op de vijf vinden dat de vele onderwijs demonstraties een negatief effect hebben op het imago van werken binnen het onderwijs.

 • John Reynders Visma

  Podcast SaaS Bazen: hoe Visma bedrijven overneemt

  In de podcast SaaS Bazen vertellen oprichters over hun SaaS-onderneming. Wat ze doen, wat ze drijft en hoe hun producten waarde toevoegen aan de doelgroep. Onlangs was John Reynders, Area Director Benelux bij te gast.

 • Geld besparen door vergroting van je security? Dat doe je zo

  Veel organisaties hebben een oerwoud aan software-oplossingen; in bezit of als abonnement. Vaak ontbreekt het overzicht. Los van dat het een hoop geld kost, is de veiligheid in het geding. Hoe zorg je voor inzicht en vergroot je de veiligheid binnen werkprocessen?

 • Hoe herken je fake news?

  Of we het nu willen of niet, vandaag de dag worden we allemaal met fake news geconfronteerd. Desinformatie is de voorbije jaren bovendien steeds moeilijker te identificeren. Wie mensen met valse informatie op het verkeerde spoor wil zetten, slaagt er met AI en Machine Learning gemakkelijk in een vals verhaal uit te brengen. Gelukkig kunnen we diezelfde technologie ook gebruiken om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan.

 • Software veilig houden. Zo pakt PinkWeb dat aan

  Cyber security is voor softwareontwikkelaars één van de belangrijkste speerpunten. Zeker wanneer gevoelige informatie wordt verwerkt. Dat geldt ook voor Visma | PinkWeb, die informatiebeveiliging zeer serieus neemt.

 • Waarom Alexandré Finance resoluut de kaart van datagedreven werken trekt

  In de accountancysector volgen nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart op. Binnen vijf jaar zal een accountant enkel nog een adviserende rol hebben. Daar zijn Mark Paalman en Robert-Jan Klumper van Alexandré Finance het unaniem over eens. Wil je jouw kantoor succesvol klaarstomen voor de toekomst? Dan is datagedreven werken een must. Lees waarom en hoe je dit het best aanpakt.

 • Toekomstgerichte accountants bieden smart accounting

  Ondernemers willen overal toegang hebben tot hun administratie. Via hun smartphone want dat is tegenwoordig een alleskunner. Niet meer afhankelijk zijn van een laptop, heeft als voordeel dat je sneller kan inspelen op kansen. Bied je als accountantskantoor smart accounting, dan ben je aantrekkelijk voor ondernemers die veel onderweg zijn. Maar wat is smart accounting eigenlijk?

 • Wat voor invloed heeft flexibel lesgeven op rooster- en formatieplanning in het VO?

  Het voortgezet onderwijs gaat steeds meer over ‘gepersonaliseerd leren’. Veel scholen doen hier wel ‘iets’ mee. Dit varieert van ‘het beste uit elke leerling halen’ tot aan een volledig op maat gemaakt programma van elke leerling met persoonlijke leerdoelen. Maar wat voor invloed heeft dit op het rooster, de formatieplanning en onderwijsbegroting?

 • Zo maak je je kantoorbeheer toekomstgericht

  Als accountants- en administratiekantoor ben je dagelijks bezig met het goed bedienen van je klanten. Maar zoals het dak dikwijls lekt bij de loodgieter, zo lopen interne processen bij advieskantoren niet zo gesmeerd als bij hun klanten. Herkenbaar?

 • Alles over het kiezen van de juiste accountancy software

  Je accountantskantoor groeit. Dit betekent een toename in de administratieve druk en complexere processen. Hoe zorg je ervoor dat klantgerichte kantoor blijft ondanks de groei? Door de juiste accountancy software in te zetten, kan je klantgericht blijven groeien. In dit uitgebreide blog lees je alles over welke accountancysoftware je als kantoor kan inzetten. Dit is een goede basis voor de beste keuze voor jouw kantoor.