Spring naar de hoofdtekst

Lies: een goed product en tevreden klanten gaan hand in hand

Lies Rotthier had als afgestudeerd maatschappelijk werker en criminoloog niet de intentie om de SaaS-sector in te gaan. Toch is ze al sinds 2017 succesvol bij Teamleader op het vakgebied van customer succes. Lees over haar bijzondere carrière.

Toen Lies na haar studies de arbeidsmarkt betrad, kwam ze in een guur klimaat terecht wat betreft haar vakgebied. Stilzitten was echter niet aan haar besteed en ze heeft allerlei baantjes aangepakt: in de horeca, retail en projectmanagement. Samenwerken met klanten liep als rode draad door alle jobs. De mens boeit Lies en ze wil mensen zo goed mogelijk helpen zodat ze een stap vooruit kunnen maken.

Reclamespot

In 2016, Lies was net voor de eerste keer moeder geworden, hoorde ze een reclamespot van Teamleader op de radio. De bekende softwareontwikkelaar uit Gent zocht een onboarding specialist. Vooral de combinatie: digitalisering, met klanten werken en dicht bij huis, trok Lies aan. “Een vriend van me was er recent gestart als designer en spoorde me aan om te solliciteren.”

Kennis op doen

Na een telefonische sollicitatie kreeg Lies tijdens haar vakantie een afwijzing per email. Haar vriend zei dat ze gewoon moest bellen om meer uitleg te geven. Lies pareerde met succes het misverstand en startte in maart 2017 bij Teamleader. Ze deed snel kennis op van de klanten, de software en van het customer success vak. Ze paste haar kennis succesvol toe als onboarding specialist en andere facetten van customer success. Na 1 jaar en 9 maanden werd Lies teamleader van customer success team.

Team opbouwen

In 2019 nam Teamleader Yadera over, ontwikkelaar van Teamleader Orbit. Dit is een productmanagement tool voor grote organisaties, terwijl het product Teamleader Focus bedoeld is voor kleine bedrijven. Het vijf personen tellende Yadera had honderd klanten maar nog geen customer success team. Lies mocht dit team opbouwen. In drie jaar tijd is het klantenbestand verdrievoudigd. 

Samenwerking

Snelgroeiende klanten hebben een groeipad. Toch zijn Teamleader Focus en Teamleader Orbit  verschillende producten. Dankzij goede samenwerking tussen beide customer success teams is er een grondige kennis van de klant. Zo is het makkelijker de klant te overtuigen van Teamleader Orbit en de overstap succesvol te realiseren. Lies kreeg als manager customer onboarding de verantwoordelijkheid over dit proces. 

We merken dat collega’s door kennisdeling groeien in hun rol en gemotiveerd raken om bepaalde projecten op te pakken of door te stromen naar een andere rol

Lies Rotthier

Kennisbank

“Onze klanten geven aan dat ze tevreden zijn over onze service”, zegt Lies “Uiteraard kunnen we altijd verbeteren. Daarom delen we kennis en ervaringen binnen onze organisatie via allerlei kanalen. We merken dat collega’s door kennisdeling groeien in hun rol en gemotiveerd raken om bepaalde projecten op te pakken of door te stromen naar een andere rol.”

Vp of customer success

Sinds oktober 2022 is Lies als VP of customer success verantwoordelijk voor het 50 collega’s tellende customer success team. In totaal werken er 200 mensen bij Teamleader. Een goede gebruikerservaring en een goed product gaan hand in hand bij het bedrijf. Lies: “Wil je waarde brengen naar een klant dan moet je een goed product hebben. Maar zonder service zal de klant er nooit top mee kunnen werken. Daarom focust Teamleader op het tevreden houden van klanten met een goed product.” 

Deze aanpak legt het bedrijf geen windeieren. Teamleader is in tien jaar uitgegroeid tot grootste aanbieder van workmanagement software in de Benelux. Lies speelt een belangrijke rol in dit groeiverhaal. Dat had ze nooit durven dromen toen ze als pas afgestudeerde de arbeidsmarkt betrad.

Ben jij naar aanleiding van dit verhaal benieuwd of werken bij de Visma-familie iets voor jou is? Op onze werken-bij pagina lees je meer over jouw kansen zie je een overzicht van de vacatures bij vele Visma-bedrijven

Ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Visma

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.