Spring naar de hoofdtekst

Wietske: thought leader in customer centric thinking

Wietske van Hees (40) heeft van oktober 2006 tot maart 2023 bij Visma | Raet gewerkt. In die periode is ze uitgegroeid tot thought leader op het onderwerp customer centric thinking. Ze vertelt over haar carrièrepad als leidinggevende dat sinds 1 maart van dit jaar een vervolg heeft gekregen als managing director bij Appical.

Wietske heeft bij Visma | Raet verschillende functies bekleed, waar het creëren van positieve klantervaringen als een rode draad doorheen loopt. Voordat ze in 2018 met zwangerschapsverlof ging, zei ze tegen de toenmalige directeur dat ze na haar verlof niet meer wilde terugkeren in haar functie. “Ik miste nieuwe prikkels en uitdaging”, zegt Wietske. “Tijdens mijn zwangerschapsverlof werd Raet overgenomen door Visma. De directeur belde met de vraag of ik wilde starten als Customer Success director in het directieteam. Dat klonk interessant en ik kreeg weer positieve prikkels.”

Boost persoonlijke ontwikkeling

Wietske heeft in de daaropvolgende jaren veel samengewerkt met Visma-collega’s uit Noorwegen om de customer success methode binnen Visma | Raet te integreren. Wietske las boeken over het onderwerp en heeft seminars bezocht om het gedachtegoed van customer success eigen te maken. De theorie heeft Wietske in praktijk gebracht, ervan geleerd en aangescherpt. Dat heeft de persoonlijke ontwikkeling van Wietske een enorme boost gegeven. “Ik heb mijn kennis van en ervaring met customer success gedeeld met andere Visma-bedrijven. Daardoor heb ik een ontzettend fijn netwerk binnen de Visma-groep opgebouwd. Ook heb ik afgelopen jaar een CX-event georganiseerd voor customer succes collega’s bij Visma-bedrijven in de Benelux om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dat gaf me enorm veel energie.”

Vuurdoop

Behalve gegroeid tot thought leader in customer success is Wietske gegroeid als leider. Toen ze 27 was, ging ze een team van 25 collega’s leiden. Ze kreeg die rol vanwege haar natuurlijke houding om mensen enthousiast te krijgen voor nieuwe ideeën en initiatieven. Het eerste jaar beleefde Wietske haar vuurdoop. Ze ervoer het als het moeilijkste jaar uit haar carrière aangezien ze haar leiderschapsstijl nog moest ontwikkelen. “Ik wilde dicht bij mezelf blijven, niet in een rol schieten. Gelukkig kreeg ik na dat jaar steeds meer plezier in mijn werk; door naast mijn collega’s te staan, niet erboven.”

Er zijn absoluut momenten geweest waarop het nodig is geweest om een harde beslissing te nemen

Wietske van Hees

Wietske typeert zichzelf een coachende leider. Ze vertrouwt op de expertise van haar collega’s en gaat altijd uit van het positieve. Ze luistert naar andere inzichten en neemt deze mee in haar overwegingen. Maar als het moet, dan hakt Wietske knopen door. “Er zijn absoluut momenten geweest waarop het nodig is geweest om een harde beslissing te nemen”, vertelt ze. “En dat doe ik dan ook. Maar voor het zover is, gaat er een dialoog aan vooraf. Door de jaren heen heb ik ervaren dat mensen mijn leiderschapsstijl waarderen, zich veilig voelen en zichzelf kunnen ontwikkelen als leider. Dat is een fijne dynamiek.” 

Managing director

Haar leiderschapsstijl is niet onopgemerkt gebleven. Toen de managing director van Visma-bedrijf Appical aangaf te stoppen, kreeg Wietske de kans om deze functie over te nemen. In haar nieuwe rol krijgt Wietske opnieuw positieve energie. Ze kan met haar leiderschapskwaliteiten en kennis van customer centric thinking het HR-techbedrijf naar de volgende fase brengen. “Ik ben blij dat ik de ervaring en het netwerk dat ik heb opgebouwd bij Visma | Raet kan inzetten om Appical te helpen in de nieuwe fase binnen de Visma groep.”

Ben jij naar aanleiding van dit verhaal benieuwd of werken bij de Visma-familie iets voor jou is? Op onze werken-bij pagina lees je meer over jouw kansen zie je een overzicht van de vacatures bij vele Visma-bedrijven

Ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Visma

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.