Spring naar de hoofdtekst

Geld besparen door vergroting van je security? Dat doe je zo

Veel organisaties hebben een oerwoud aan software-oplossingen; in bezit of als abonnement. Vaak ontbreekt het overzicht. Los van dat het een hoop geld kost, is de veiligheid in het geding. Hoe zorg je voor inzicht en vergroot je de veiligheid binnen werkprocessen?

Veel organisaties hebben een oerwoud aan software-oplossingen; in bezit of als abonnement. Vaak ontbreekt het overzicht. Los van dat het een hoop geld is, is de veiligheid in het geding. Hoe zorg je voor inzicht en vergroot je de veiligheid binnen werkprocessen?

Snelle winst zit in het professionaliseren van werkprocessen. Neem afscheid van losse Excel-bestanden en documenten die met iedereen toegankelijk zijn voor iedereen. Je wilt dat gegevens beveiligd zijn, want een datalek kan leiden tot een hoop financiële en reputatieschade. Gebruik van spreadsheets voor bijvoorbeeld je debiteurenbeheer, lijkt goedkoop maar kan duur uitpakken als gegevens zoekraken of op straat belanden. Ook als inzicht ontbreekt in wie er al dan niet zijn facturen heeft betaald, kan leiden tot een financiële strop.

Maar hoe voorkom je ellende als gevolg van het gebruik van houtje-touwtje oplossingen? Outstanding24 heeft daarover een praktisch blog geschreven.

Lees het blog

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.