Spring naar de hoofdtekst

Happy Pride – hoe zorgen we voor een meer inclusieve werkplek?

Het is weer die tijd van het jaar: Pride. Liefde overwint alle seizoenen. Diversiteit en inclusie is een van Visma’s kernwaarden. Lees er hier meer over.

Bij Visma zijn we ervan overtuigd dat diversiteit & inclusie organisaties beter maakt. We verbeteren onze producten en diensten voortdurend. Dat kan alleen als we ook zorgen dat alle medewerkers zich veilig en gesteund voelen. Als het gaat om diversiteit, dan bedoelen we alle individuele verschillen die ons in staat stellen verschillende perspectieven en meningen te hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan om leeftijd, levenservaring, overtuiging, fysieke en mentale mogelijkheden. Dit is waar Pride om de hoek komt kijken.

Iedereen welkom

Pride maand kan betrekking hebben op de persoon naast je. We willen dat onze kantoren een plek zijn waar niemand zich hoeft te schamen wie die werkelijk is. Door Pride te vieren, willen we eraan bijdragen dat het niet uitmaakt welke seksuele geaardheid of genderidentiteit je hebt. Je bent welkom op je werk en mag erop vertrouwen dat je gerespecteerd wordt wie je bent.

Pride vieren gaat over meer dan ‘meer homo’s aannemen’ of ‘een diverse werkplek omarmen’.

Pride vieren gaat over meer dan ‘meer homo’s aannemen’ of ‘een diverse werkplek omarmen’. Pride gaat ook over vergroting van het besef dat de LGBTQIA+ gemeenschap voor meer mensen belangrijk is dan velen van ons misschien denken. Pride raakt ook vaders van lesbiennes, neven van transgenders, beste vrienden van panseksuelen. En we staan stil bij de toekomstige kinderen van onze vrienden en familie die er nog achter moeten komen wie ze zijn.

Het klinkt vanzelfsprekend maar er is nog een lange weg te gaan. Bijna 5 op de 10 mensen verbergen hun geaardheid op het werk. Volgens de Human Rights Campaign Foundation is 46% van de LGBTQIA+ werknemers gesloten op het werk.

Drie redenen

De belangrijkste redenen om op het werk niet open te zijn over de seksuele geaardheid en genderidentiteit:

 • kans op stereotypering (38%);
 • angst dat collega’s zich ongemakkelijk voelen (36%);
 • banden of relaties met collega’s te verliezen (31%);
 • mensen zouden kunnen denken dat ik me wel tot hen aangetrokken voel, alleen omdat ik LGBTQIA+ ben (27%).

Onze collega’s vieren Pride 2022 in Växjö, Zweden.

Waarom viert Visma Pride?

Er zijn tal van redenen waarom we graag het bewustzijn over de Pride beweging willen verspreiden. Hier zijn onze drie belangrijkste redenen:

 • We dulden geen discriminatie of belediging van wie dan ook. Omdat we elk jaar meer bedrijven en collega’s bij Visma verwelkomen blijft dit een bedrijfskritische gedragscode.
 • Als internationaal bedrijf met meer dan 15.000 medewerkers steunen we het recht van onze individuele medewerkers om zichzelf te zijn.
 • We werken er voortdurend aan om van Visma een betere werkplek te maken. Onze discipline Diversiteit & Inclusie (D&I) is een van onze belangrijkste initiatieven. Het belangrijkste doel daarbij is de kennis en bewustwording over verschillende onderwerpen binnen D&I, waaronder LGBTQIA+, te vergroten.

Wat doet Visma tijdens Pride maand?

Eerst en vooral moedigen we iedereen aan zich vertrouwd te maken met de Pride vieringen! We weten dat alles begint met dialoog – dus laat je leeftijdsgenoten weten (als ze dat nog niet doen) dat het Pride maand is.

Onze activiteiten deze Pride maand:

 • Inspirerende webinar over onze waarden en diversiteit en inclusie
 • Alle medewerkers zijn welkom om onze Pride achtergrond te gebruiken tijdens online meetings
 • Gebruik van een e-mailhandtekening om hun voorkeursgeslacht te vermelden
 • Interviews met medewerkers die een band hebben met de LGBTQIA+ gemeenschap
 • Sociale media toolkits voor zowel de Vismabedrijven als de medewerkers

We wensen iedereen een fijne Pride maand.

Bij Visma zien we diversiteit en inclusie als voorwaarde voor succes. Daarom vinden we het belangrijk al onze werknemers zichzelf kunnen zijn. Dat is de basis voor continue verbetering van onze producten en diensten. Meer over diversiteit en inclusie bij Visma lees je in de brochure.

Download de brochure over diversiteit en inclusie bij Visma

Populairst

 • Wat voor invloed heeft flexibel lesgeven op rooster- en formatieplanning in het VO?

  Het voortgezet onderwijs gaat steeds meer over ‘gepersonaliseerd leren’. Veel scholen doen hier wel ‘iets’ mee. Dit varieert van ‘het beste uit elke leerling halen’ tot aan een volledig op maat gemaakt programma van elke leerling met persoonlijke leerdoelen. Maar wat voor invloed heeft dit op het rooster, de formatieplanning en onderwijsbegroting?

 • drie personen kijken naar de computer

  Risicogericht samenstellen en de voordelen voor je kantoor

  Risicogericht samenstellen is steeds meer in opkomst. Het leidt tot een efficiëntere manier van werken en bespaart accountants veel kostbare tijd, met name in piekperiodes. Uit een poll onder de klanten van Visionplanner blijkt dat 55% inmiddels op deze manier samenstelt. Maar dat betekent ook dat 45% dat nog niet, of slechts gedeeltelijk doet. Wat is risicogericht samenstellen, wat zijn de voordelen en welke tools heb je nodig om als accountant op deze manier te werken?

 • Waarom Tech meer vrouwen nodig heeft (en HR meer mannen

  Technologie en vrouwen, voor sommigen lijkt dat vandaag nog steeds een mismatch. En toch hebben steeds meer tech- en IT-bedrijven door dat ze baat hebben bij de juiste vrouw op de juiste plaats. De bestaansreden van tech-bedrijven is dat ze oplossingen ontwikkelen voor problemen van vandaag en morgen, in diverse sectoren. Dan heb je ook behoefte aan diversiteit binnen de rangen. Want hoe creatief ben je wanneer je team alleen bestaat uit blanke mannen van 40? Dit is een pleidooi voor diversiteit. En voor de vrouw, betoogt Linda Emmery, HR Director bij Visma