Skip to main content

Visma sluit zich aan bij UN Global Compact, het grootste duurzaamheidsinitiatief ter wereld

Visma gaat de tien principes van het duurzaamheidsinitiatief van United Nations Global Compact (UNGC) integreren in de strategie, cultuur en de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we ons aan bij duizenden andere bedrijven ter wereld die zich inzetten om maatschappelijke doelen te bereiken.

Het UN Global Compact is een oproep aan bedrijven om hun activiteiten en strategieën af te stemmen op tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding. Deelnemende bedrijven ondernemen ook actie om de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s) te realiseren.

Daarnaast sluit Visma aan bij een vrijwillig leiderschapsplatform voor de ontwikkeling, implementatie en bekendmaking van maatschappelijk verantwoordelijke activiteiten. 

Het UN Global Compact, dat in 2000 van start ging, is het grootste duurzaamheidsinitiatief van bedrijven in de wereld. Meer dan 15.000 bedrijven en 3 800 maatschappelijke organisaties uit meer dan 160 landen zijn aangesloten.

“De principes van het UN Global Compact sluiten heel goed aan bij onze ambities wat betreft mensenrechten, milieu en corruptiebestrijding,” zegt Merete Hverven, CEO van Visma. “Deelnemen aan de UNGC past niet alleen goed bij onze duurzaamheidsdoelstellingen, maar is ook een sterk voorbeeld voor onze klanten, medewerkers en branchegenoten.”

Robin Åkerberg, Hoofd Duurzaamheid bij Visma: “2021 was een doorbraakjaar voor Visma, want voor het eerst konden we voor al onze bedrijven uitgebreide milieugegevens verzamelen. Lid worden van het UN Global Compact is voor ons de logische vervolgstap om onze betrokkenheid bij duurzaamheid te tonen en onze doelstellingen verder af te stemmen op een internationale norm.”

Lees meer over duurzaamheid bij Visma