Spring naar de hoofdtekst

Wat is er gebeurd met de winnaar van The Next Top Mechanic?

Als hoofdsponsor van Team Jumbo-Visma hebben we dit najaar een unieke wervingscampagne gevoerd om hun Next Top Mechanic te vinden via een talentenjacht. Lees hoe het ging en wie de titel mee naar huis nam.

Visma is meer dan een shirtsponsor; we ondersteunen Team Jumbo-Visma op bedrijfskritisch niveau. Zo helpen we hen bij het uitvoeren van financiële processen, het beheren van zakelijke leads en het analyseren van gegevens. Achter de schermen zorgen we ervoor dat alles efficiënt verloopt. Net zoals monteurs doen voor de wielerploeg. Daarom hebben we het team ondersteunt met een unieke wervingscampagne om hun Next Top Mechanic te vinden via een talentenjacht.

Bewustzijn en waardering creëren

De metafoor van de monteur die achter de schermen werkt om de prestaties te stroomlijnen, is een rol waarmee wij ons sterk identificeren. Wij zetten ons dagelijks in om bedrijfskritische processen bij bedrijven en overheidsorganisaties vereenvoudigen met behulp van technologie. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om een topmonteur voor Team Jumbo Visma te vinden en te helpen bewustzijn en waardering te creëren voor het werk dat monteurs elke dag doen.

Uit meer dan 200 kandidaten zijn vier finalisten uitgenodigd op het hoofdkantoor van Team Jumbo-Visma voor de audities. Daar demonstreerden de finalisten hun kennis en vaardigheden. Die hebben we samengevat in een driedelige video-serie op YouTube. Na een intensieve dag met allerlei uitdagingen won de Sloveen Jan Bevc de talentenjacht.

Ronde van Denemarken

De kersverse The Next Top Mechanic winnaar is uitgenodigd om deel uit te maken van het Team Jumbo-Visma mecaniciens team tijdens de Ronde van Denemarken. “Ze hebben me direct aan het werk gezet met allerlei taken”, vertelt Jan Bevc. “Ik deed een beetje van alles; de truck inpakken, de fietsen controleren, banden wisselen, fietsen en auto’s wassen. Ook heb ik twee dagen in de bevoorradingszone gestaan.” 

In veel opzichten heeft Jan niet alleen een geweldige fietsweek gehad, hij heeft ook veel geleerd. “Elke dag was waardevol, want ik leerde elke dag. Fietsen op dit niveau is echt anders dan wat ik gewend ben, dus ik heb veel kennis opgedaan die week.”

Aangename verrassing

Het oorspronkelijke plan was om de winnaar van The Next Top Mechanic een contract aan te bieden bij Team Jumbo-Visma. Voorwaarde was dat de winnaar tijdens een wedstrijd een goede klik had met het team. Jan heeft zo’n goede indruk gemaakt dat Team Jumbo-Visma hem heeft beloond met een contract.

“Ik ben trots dat ik dit op 21-jarige leeftijd heb bereikt”, zegt Jan. “Hier heb ik hard voor gewerkt en ik kan niet wachten tot het volgende wielerseizoen begint. Ik ben Visma dankbaar dat ze mij de kans van The Next Top Mechanic hebben gegeven. Elke dag zal ik zoveel mogelijk bijdragen aan het team. Zo kunnen we samen succes bereiken. En ik kan continu beter worden in wat ik het liefste doe; topmonteur zijn!”

Esra Tromp, Operations manager bij Team Jumbo-Visma: “Visma is een expert in het oplossen van zakelijke uitdagingen en zij leverden de software en de expertise om ons te helpen de Next Top Mechanic te vinden. Dankzij Visma is deze zoektocht een groot succes geworden.”

Wil je meer weten over The Next Top Mechanic? Lees er meer over en bekijk de video’s op de campagnepagina

Bezoek campagnepagina

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.