Spring naar de hoofdtekst

Wat is er gebeurd met de winnaar van The Next Top Mechanic?

Als hoofdsponsor van Team Jumbo-Visma hebben we dit najaar een unieke wervingscampagne gevoerd om hun Next Top Mechanic te vinden via een talentenjacht. Lees hoe het ging en wie de titel mee naar huis nam.

Visma is meer dan een shirtsponsor; we ondersteunen Team Jumbo-Visma op bedrijfskritisch niveau. Zo helpen we hen bij het uitvoeren van financiële processen, het beheren van zakelijke leads en het analyseren van gegevens. Achter de schermen zorgen we ervoor dat alles efficiënt verloopt. Net zoals monteurs doen voor de wielerploeg. Daarom hebben we het team ondersteunt met een unieke wervingscampagne om hun Next Top Mechanic te vinden via een talentenjacht.

Bewustzijn en waardering creëren

De metafoor van de monteur die achter de schermen werkt om de prestaties te stroomlijnen, is een rol waarmee wij ons sterk identificeren. Wij zetten ons dagelijks in om bedrijfskritische processen bij bedrijven en overheidsorganisaties vereenvoudigen met behulp van technologie. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om een topmonteur voor Team Jumbo Visma te vinden en te helpen bewustzijn en waardering te creëren voor het werk dat monteurs elke dag doen.

Uit meer dan 200 kandidaten zijn vier finalisten uitgenodigd op het hoofdkantoor van Team Jumbo-Visma voor de audities. Daar demonstreerden de finalisten hun kennis en vaardigheden. Die hebben we samengevat in een driedelige video-serie op YouTube. Na een intensieve dag met allerlei uitdagingen won de Sloveen Jan Bevc de talentenjacht.

Ronde van Denemarken

De kersverse The Next Top Mechanic winnaar is uitgenodigd om deel uit te maken van het Team Jumbo-Visma mecaniciens team tijdens de Ronde van Denemarken. “Ze hebben me direct aan het werk gezet met allerlei taken”, vertelt Jan Bevc. “Ik deed een beetje van alles; de truck inpakken, de fietsen controleren, banden wisselen, fietsen en auto’s wassen. Ook heb ik twee dagen in de bevoorradingszone gestaan.” 

In veel opzichten heeft Jan niet alleen een geweldige fietsweek gehad, hij heeft ook veel geleerd. “Elke dag was waardevol, want ik leerde elke dag. Fietsen op dit niveau is echt anders dan wat ik gewend ben, dus ik heb veel kennis opgedaan die week.”

Aangename verrassing

Het oorspronkelijke plan was om de winnaar van The Next Top Mechanic een contract aan te bieden bij Team Jumbo-Visma. Voorwaarde was dat de winnaar tijdens een wedstrijd een goede klik had met het team. Jan heeft zo’n goede indruk gemaakt dat Team Jumbo-Visma hem heeft beloond met een contract.

“Ik ben trots dat ik dit op 21-jarige leeftijd heb bereikt”, zegt Jan. “Hier heb ik hard voor gewerkt en ik kan niet wachten tot het volgende wielerseizoen begint. Ik ben Visma dankbaar dat ze mij de kans van The Next Top Mechanic hebben gegeven. Elke dag zal ik zoveel mogelijk bijdragen aan het team. Zo kunnen we samen succes bereiken. En ik kan continu beter worden in wat ik het liefste doe; topmonteur zijn!”

Esra Tromp, Operations manager bij Team Jumbo-Visma: “Visma is een expert in het oplossen van zakelijke uitdagingen en zij leverden de software en de expertise om ons te helpen de Next Top Mechanic te vinden. Dankzij Visma is deze zoektocht een groot succes geworden.”

Wil je meer weten over The Next Top Mechanic? Lees er meer over en bekijk de video’s op de campagnepagina

Bezoek campagnepagina

Populairst

 • Wat voor invloed heeft flexibel lesgeven op rooster- en formatieplanning in het VO?

  Het voortgezet onderwijs gaat steeds meer over ‘gepersonaliseerd leren’. Veel scholen doen hier wel ‘iets’ mee. Dit varieert van ‘het beste uit elke leerling halen’ tot aan een volledig op maat gemaakt programma van elke leerling met persoonlijke leerdoelen. Maar wat voor invloed heeft dit op het rooster, de formatieplanning en onderwijsbegroting?

 • drie personen kijken naar de computer

  Risicogericht samenstellen en de voordelen voor je kantoor

  Risicogericht samenstellen is steeds meer in opkomst. Het leidt tot een efficiëntere manier van werken en bespaart accountants veel kostbare tijd, met name in piekperiodes. Uit een poll onder de klanten van Visionplanner blijkt dat 55% inmiddels op deze manier samenstelt. Maar dat betekent ook dat 45% dat nog niet, of slechts gedeeltelijk doet. Wat is risicogericht samenstellen, wat zijn de voordelen en welke tools heb je nodig om als accountant op deze manier te werken?

 • Waarom Tech meer vrouwen nodig heeft (en HR meer mannen

  Technologie en vrouwen, voor sommigen lijkt dat vandaag nog steeds een mismatch. En toch hebben steeds meer tech- en IT-bedrijven door dat ze baat hebben bij de juiste vrouw op de juiste plaats. De bestaansreden van tech-bedrijven is dat ze oplossingen ontwikkelen voor problemen van vandaag en morgen, in diverse sectoren. Dan heb je ook behoefte aan diversiteit binnen de rangen. Want hoe creatief ben je wanneer je team alleen bestaat uit blanke mannen van 40? Dit is een pleidooi voor diversiteit. En voor de vrouw, betoogt Linda Emmery, HR Director bij Visma