Spring naar de hoofdtekst

Zo blijft BWK Finance de piekdrukte de baas

Als je groot wilt zijn in het bedienen van kleine bedrijven, dan moet je je processen op orde hebben. BWK Administraties zette vanaf de oprichting daarop in. Tijdens de het optimaliseren van de diensten richting kleine ondernemers, ontdekte het kantoor een nieuwe interessante doelgroep.

Wilko Korving en Krijn Fieret startten BWK Administraties vijftien jaar geleden. Het doel: kleine ondernemers vooruit helpen via advies. De verwerking moest dus geautomatiseerd verlopen. In het begin scande het personeel bonnen en facturen nog in. Maar dat schiet niet op, dat kan de tandarts van hiernaast ook. “Je moet de onderkant op orde hebben, want het boekhoudwerk mag het probleem niet zijn. Bedrijven hebben rapportages nodig om te kunnen sturen’, vertelt Wilko. “Toen ik begon had ik nog wel eens zoiets van: het is de vijfde van de maand. Zijn er geen mensen ziek? Gaat het allemaal op tijd kloppen? Maar, die paar facturen daar liggen we nu niet meer wakker van’.

Behoefte aan sturing

Na automatisering van de administratieve processen ontstond er tijd om grotere mkb-klanten te bedienen. Dit beviel goed en omdat deze bedrijven echt behoefte hebben aan sturing. “We focussen ons daarom op de grotere bedrijven die hun administratie willen outsourcen bij ons.” BWK Administratie werd BWK Finance.

Maar toen kwam er een nieuwe uitdaging: de piekdruke tijdens de btw-aangifte. Die was het gevolg van de grote facturenstromen die op BWK Finance afkwamen. Lees op het blog van DizzyData hoe het kantoor die de baas is.

Lees hoe BWK Finance de piekdrukte de baas is

Populairst

 • Wat voor invloed heeft flexibel lesgeven op rooster- en formatieplanning in het VO?

  Het voortgezet onderwijs gaat steeds meer over ‘gepersonaliseerd leren’. Veel scholen doen hier wel ‘iets’ mee. Dit varieert van ‘het beste uit elke leerling halen’ tot aan een volledig op maat gemaakt programma van elke leerling met persoonlijke leerdoelen. Maar wat voor invloed heeft dit op het rooster, de formatieplanning en onderwijsbegroting?

 • drie personen kijken naar de computer

  Risicogericht samenstellen en de voordelen voor je kantoor

  Risicogericht samenstellen is steeds meer in opkomst. Het leidt tot een efficiëntere manier van werken en bespaart accountants veel kostbare tijd, met name in piekperiodes. Uit een poll onder de klanten van Visionplanner blijkt dat 55% inmiddels op deze manier samenstelt. Maar dat betekent ook dat 45% dat nog niet, of slechts gedeeltelijk doet. Wat is risicogericht samenstellen, wat zijn de voordelen en welke tools heb je nodig om als accountant op deze manier te werken?

 • Waarom Tech meer vrouwen nodig heeft (en HR meer mannen

  Technologie en vrouwen, voor sommigen lijkt dat vandaag nog steeds een mismatch. En toch hebben steeds meer tech- en IT-bedrijven door dat ze baat hebben bij de juiste vrouw op de juiste plaats. De bestaansreden van tech-bedrijven is dat ze oplossingen ontwikkelen voor problemen van vandaag en morgen, in diverse sectoren. Dan heb je ook behoefte aan diversiteit binnen de rangen. Want hoe creatief ben je wanneer je team alleen bestaat uit blanke mannen van 40? Dit is een pleidooi voor diversiteit. En voor de vrouw, betoogt Linda Emmery, HR Director bij Visma