Collega's Marian Hoekstra en Ellen Messing spraken Aat van Genderen, directeur Willem de Zwijger College, over het coronabeleid binnen zijn school en hoe de inzet van Foleta hierbij geholpen heeft.

Aat van Genderen: laat ik vooropstellen: de corona-epidemie heeft verschrikkelijke gevolgen voor leerlingen, ouders en collega’s. Dat wil ik niet bagatelliseren, in tegendeel. Maar juist het feit dat we met drastische maatregelen hebben moeten komen heeft ertoe geleid dat we oplossingen hebben gezocht die we eigenlijk al jaren op onze wensenlijst hadden staan. Kleine klassen, een mix van onderwijsvormen, grotere betrokkenheid van docenten bij de formatieplanning en lestoedeling en meer betrokkenheid van leerlingen, ouders en ondersteunend personeel.

Dus geen juichverhaal, maar wel dankbaar voor de oplossingen die zich onder grote druk hebben aangediend en die we veel soepeler hebben kunnen toepassen dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Na de pandemie zullen we niet meer terugkeren naar normaal.