Spring naar de hoofdtekst

Het Dyade Visma Onderwijs Experience Center neemt scholen bij de hand

Gepersonaliseerd leren, digitalisering, lerarentekort, onderwijskwaliteit, kritische ouders, aansluiting op de praktijk. Dit is een greep uit de uitdagingen waar het onderwijs dagelijks mee te maken krijgt. Het Dyade Visma Onderwijs Experience Center is de plek waar scholen inspiratie en antwoorden vinden om deze uitdagingen aan te gaan. Dit mag het onderwijs verwachten.

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in het onderwijs. Het Dyade Visma Onderwijs Experience Center wil leraren en bestuurders bij de hand nemen om technologie en kennis effectief in te zetten als ondersteuning bij hun lessen. “Vanuit het experience center bieden we scholen leergangen, congressen en webinars over vernieuwen en informeren we over de nieuwste technologie”, licht Herman de Wild van Dyade toe tijdens de opening van het Dyade Visma Onderwijs Experience Center op 28 maart.

Wijze les voor schoolbestuurders

Tientallen schoolbestuurders waren getuige dat voormalig hockeycoach Marc Lammers hen een wijze les meegaf. “Jullie zijn coaches en jullie hebben als taak om docenten en leerlingen te inspireren. Denk daarom na over het waarom van jullie school. Maak leerlingen eigenaar van hun ontwikkeling. Dat motiveert. Maar… het doorvoeren van veranderingen stuit op weerstand. Het is dus zaak om die weerstand te overwinnen. Mark deelt drie tips:  

 1. Meten is weten
  Marc: “Al 22 jaar geleden gebruikte ik data om de hockeysters van het Nederlands team te verbeteren. Via sensoren kreeg ik realtime informatie over de lichamelijke conditie zodat ik tijdig iemand naar de kant kon halen voordat die geblesseerd raakte.” 

 2. Ga experimenteren
  Daar leer je van!
   
 3. Kijk naar best practices in andere sectoren
  Marc: “Anky van Grunsven zette haar paard geregeld in ijswater. Dit bevorderde de conditie van het paard. Toen ik aan de hockeydames voorstelde om een ijsbad te nemen ontstond enorme weerstand. Maar toen Anky zelf de dames kwam vertellen over het effect van ijswater op de prestaties van haar paard toen gingen ze overstag. En inderdaad de resultaten schoten omhoog. Onderbouw veranderingen daarom met een bewezen succesverhaal.”

Eeuwige student

John Reynders hield een inspirerend betoog over waarom Visma is ingestapt om het  Onderwijs Experience Center mogelijk te maken. John komt uit een familie met veel onderwijzers. Daarnaast is hij erg nieuwsgierig, of zoals hij het zelf zegt: eeuwige student. Maar in 2004 besefte John echt dat onderwijs cruciaal is om de wereld vooruit te helpen. “In 2004 ontmoette ik Michelle, een zesjarig meisje in een weeshuis in Bolivia, waar ik als vrijwilliger werkte. Toen zei ik tegen mijn toenmalige vriendin die nu mijn vrouw is: wij hebben het goed en dat geluk is niet vanzelfsprekend. Laten we dingen doen die ertoe doen in het leven.” 

Toen Wilbert Blok vorig jaar vroeg of Visma wil aansluiten bij het onderwijs Onderwijs Experience Center wist John het antwoord direct: “Het onderwijs vormt het fundament van de maatschappij. Daar willen we als Visma een bijdrage aan leveren.” 

Visma Connected Experience

Speciaal voor het onderwijs biedt Visma de Connected Experience. Dit is een krachtenbundeling van innovatieve cloudoplossingen die het onderwijs ondersteunen met toekomstgerichte bedrijfsvoering en onderwijslogistiek. Die helpen scholen tijdig en slim te reageren op de uitdagingen. “Hierdoor is het niet meer nodig om te kiezen tussen een suite-oplossing die niet volledig afdekt wat scholen echt nodig hebben of een best-of-breed landschap dat niet verbonden is”, vertelt John. “De Visma Connected Experience voor het onderwijs biedt het beste van beide werelden.”  

Verantwoordelijkheden laag in organisatie

Richard Plugge van de wieler- en schaatsploeg Team Jumbo-Visma sloot de middag af met een inkijkje in zijn organisatie. “Net als bij jullie in het onderwijs is een goede basis cruciaal. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie, er is een hoge mate van autonomie en waardering. Net als docenten blijven we het uitleggen. Net als Marc bij de hockeyteam deed, spelen data bij ons ook een grote rol in de winst. Want alleen door samenwerking kunnen we winnen.”

Meer weten?
In het Dyade Visma Onderwijs Experience Center kan iedereen in het onderwijs zich laten inspireren door de nieuwste technologie. Ook is er ruimte om vergaderingen en congressen te organiseren. Druk voor meer informatie op onderstaande knop.

Ontdek het Dyade Visma Onderwijs Experience Center

Beeldmateriaal: Gertjan van Ginkel

Populairst

 • Man writes on transparent board

  De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

  De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

 • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

  Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.