Spring naar de hoofdtekst

Studenten laten zich informeren en trappen lol op Vismastand tijdens carrièrebeurs

De juiste talenten aantrekken is cruciaal voor de innovatiekracht van een technologiebedrijf. Daarom speelt Visma daar een actieve rol in. Zo stonden we op de De Delftse Bedrijvendagen van de TU Delft op 14 februari, op Business Days van de Technische Universiteit Twente (3 en 4 maart) en op de Career Expo van de Eindhoven University of Technology op 15 maart. Naar deze events kwamen honderden studenten langs op de Visma-stand om zich te laten informeren over carrièremogelijkheden bij Visma. En om de benen uit het lijf te fietsen in de hoop de snelste tijd neer te zetten en een gesigneerd wielershirt te winnen van Team Jumbo Visma.

Voor studenten heeft Visma speciale Traineeships ontwikkeld: het tech talent programma en het management traineeship. Deze traineeships promoten we op de events waar we aanwezig zijn, en met succes. Dit jaar startten Zhouxin Ge en Tim Bruyn als management trainee nadat ze Visma tijdens De Delftse Bedrijvendagen in 2021 hebben leren kennen. Dit jaar doen we mee aan diverse events in Delft, Enschede en Eindhoven.

Behalve Visma Nederland nemen ook bedrijven uit het Visma Netwerk deel aan de events. Zo gaven collega’s bij Advitrae (Eindhoven), Ecare (Enschede), Roxit (Arnhem, Haaksbergen, Nieuwegein, Zoetermeer, Zwolle), Visma Connect (Den Haag), Visma | yuki (Rotterdam), Visma Circle (Eindhoven, Sittard-Geleen) aan studenten informatie over mogelijkheden binnen hun Visma-organisatie. 

Veel belangstelling

Op de opvallende stand geven collega’s van verschillende Vismabedrijven uitleg over de veelzijdige carrièrekansen die je als jong tech professional krijgt.

“Er is weer veel belangstelling”, zegt Jet Bouwman, verantwoordelijke voor Employer Branding & Recruiment voor Visma Benelux. “Heel leuk is dat studenten spontaan naar de stand komen. Dat is een teken dan Visma in Nederland ook onder Technische studenten steeds bekender wordt.”

Ook Mirjam Trommel, event manager bij Visma Benelux, is druk in gesprek. “Ik begin al een beetje mijn keel te voelen”, zegt ze. “Dat is een goed teken. Ben blij met de belangstelling van studenten voor Visma.

Snelste tijd

Op carrièrejacht gaan is belangrijk maar een beetje lol trappen is nu minstens zo mooi. Veel studenten verdringen zich om de twee racefietsen. Op het stuur is een scherm bevestigd met daarop de route van 1 km over de Alpe d’Huzes. De snelste twee winnen een wielershirt. De winnaar in Eindhoven heeft met 1 minuut en 9 seconde de snelste tijd neergezet. Nummer twee kwam op twee seconden van de winnaar over de streep. Gefeliciteerd jongens, veel plezier met jullie wielershirt en wie weet ligt de startstreep van jullie carrière bij Visma!

Wil jij meer weten over een kickstart van je carrière in Tech?

Bekijk jouw kansen bij Visma

Populairst

  • Man writes on transparent board

    De 5 belangrijkste ontwikkelingen in de accountancysector

    De accountancybranche is volop in beweging. Wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor. Ook zorgt de digitalisering ervoor dat het traditionele verdienmodel onder druk komt te staan. Als accountantskantoor kun je deze ontwikkelingen zien als risico’s óf als kansen. In dit blog nemen we je mee in de 5 belangrijkste ontwikkelingen binnen de accountancysector en hoe je hier als accountant mee kunt omgaan.

  • Hoe duurzaam is software eigenlijk?

    Welke invloed hebben softwareproducten op duurzaamheid? En wat is eigenlijk beter voor het klimaat: een gedrukt boek lezen of een film streamen? Voormalig management trainee Sara Gustafsson en nu manager Analytics & Automation Initiatives bij Visma Enterprise, vertelt het in dit blog.